Vesti
Politika

Vučić i Stefanović na Merdaru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem pripadnike Žandarmerije u bazi Merdare.
Vučić i Stefanović na Merdaru
Vučić i Stefanović (Foto Telegraf.rs)

Kako je saopštila Kancelarija za saradnju sa medijima, premijer Vučić od 9.00 časova prisustvuje radnom doručku, nakon kojeg će obići bazu.

Pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je u četvrtak u Beogradu posle ranjavanja iz vatrenog oružja u rejonu sela Orlovca, u opštini Kuršumlija, u napadu za koji se sumnja da su ga izvršile šumokradice sa Kosova.

Nakon toga, ministar Stefanović je poručio da Srbija neće tolerisati terorističke napade na svojoj teritoriji.

U Kopnenu zonu bebednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom upućene su, po naredbi Stefanovića dodatne policijske snage, a Vojska Srbije i Kfor pojačaće zajedničke patrole.

U oružanom sukobu smrtno je stradao i Albanac iz okoline Podujeva.Ostale vesti

„Kurti nema pravo da iznosi u javnost imena osumnjičenih za nemire“
Poznavaoci političkih i bezbednosnih pitanja na Kosovu ocenili su da premijer Aljbin Kurti nema pravo da se meša u poslove pravosudnog sistema, a još manje da iznosi u javnost imena osoba osumnjičenih za nerede na severu Kosova poslednjih dana.
  • 10.06.2023
Kosovska vlada o Raminom nacrtu statuta za ZSO
Kosovska vlada se izjasnila povodom nacrta statuta koji je predložio premijer Albanije, Edi Rama. Prema navodima izvršne vlasti, Kosovu je potrebna podrška, ali ne i posrednici.
  • 10.06.2023
"Na terenu ne postoji volja za izlazak na izbore u četiri opštine na severu Kosova, kaže glavna i odgovorna urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević. "Ipak to ne znači da Vučić ne može da ih ubedi. Ali, mislim i da je Vučić svestan toga da će mnogo više izgubiti ako bi u ovom trenutku takve zahteve izneo pred Srbe", kazala je Lazarevićeva u novom izdanju emisije "Dogovor!?" Radija Kim. Politički analitičar Fadilj Ljepaja kaže da je pitanje da li će Srbi izaći na izbore, dok Miodrag Milićević iz Aktiva smatra da su izbori samo polurešenje.
  • 10.06.2023
Bisljimi: Ne možemo da žrtvujemo suverenitet da bi Srbija napustila rusku orbitu
Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi je izjavio da Vlada Kosova ne može da "žrtvuje svoj suverenitet zarad međunarodnih interesa da Srbija napusti rusku orbitu".
  • 10.06.2023
Haradinaj: Poslednji trenutak da Kurti pređe na pravu stranu

Kosovo prolazi kroz teške trenutke, zbog tvrdoglavosti premijera i neodlučnosti predsednice, saopštio je lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj.

  • 10.06.2023
Završen još jedan protest ’’Srbija protiv nasilja’’
Učesnici šestog protesta "Srbija protiv nasilja" večeras su nešto posle 21.30 počeli da se razilaze sa raskrsnice ispred zgrade Vlade Srbije.
  • 09.06.2023