Vesti
Politika

Vučić i Đurić danas sa predstavnicima Srba sa Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za KiM sastaće se danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i rukovodiocima institucija Republike Srbije na Kosovu.
Vučić i Đurić danas sa predstavnicima Srba sa Kosova
Vučić i Đurić sa predstavnicima Srpske liste (Foto Sputnjik)

Kako je ranije najavio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, na sastanku će se razgovarati o koracima nakon nedavno održanih izbora u četiri opštine na severu Kosova.

Očekuje se da se nakon ovog sastanka obznani kakvu će odluku doneti izabrani gradonačelnici, od kojih su trojica ranije podnela ostavke sa tih funkcija zbog uvođenja takse na robu iz Srbije.

Nakon sastanka planirane su izjave za medije.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020