Vesti
Politika

Vučić: Dok sam živ zalagaću se za kompromis sa Prištinom

"Potrebno je vreme da se o nekim stvarima opet govori, mislim da će nastavak razgovora o Kosovu sa velikim silama biti u septembru", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Kalemegdanu.
Vučić: Dok sam živ zalagaću se za kompromis sa Prištinom
Aleksandar Vučić (Foto arhiva Kim)

Aleksandar Vučić je, u izjavi novinarima na Kalemegdanu nakon razgovora sa studentima Kancelarije za mlade, rekao da će se dok je živ zalagati za kompromis kada je reč o Kosovu i Metohiji.

"Ako ne budemo mogli, neke generacije posle nas će morati. Da živimo u strahu od ratova... kupujemo oružje da bismo se odbranili. Ako vide da je Srbija kao orah tvrda, znaće da je nije lako slomiti", istakao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara kada se može očekivati novi sastanak o Kosovu sa liderima Nemačke i Francuske, predsednik je rekao da će na tom nivou razgovarao verovatno u septembru.

"Mislim da je potrebno vreme da se o nekim stvarima opet govori. Mrzim da prebacujem krivicu na drugu stranu, hajde da sačekamo da velike sile urade svoj posao", rekao je predsednik Srbije.Ostale vesti

Avdulah Hoti najavljuje ukidanje odluka Aljbina Kurtija
Kandidat za novog kosovskog premijera Avdulah Hoti rekao je da će ukinuti odluke koje sprečavaju nastavak dijaloga sa Beogradom.
  • 31.05.2020
Lajčak: Kosovo odmah da povuče odluku
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je razočaran recipročnim merama koje je Priština uvela i zatražio njihovo momentalno povlačenje.
  • 31.05.2020
Dačić: Ne prihvatamo potez Prištine, dijalog je na respiratoru
Ministar spoljnih poslova Ivida Dačić rekao je za RTS da je za Srbiju neprihvatljiv čin Prištine koja je zabranila zlazak robe iz centralne Srbije bez dokumenata sa naznakom "Republika Kosovo". Nemamo nameru da nastavimo dijalog dok se ove mere ne ukinu, ističe šef srpske diplomatije.
  • 31.05.2020
Vozila sa srpskom robom ne mogu na Kosovo bez posebne dozvole
Bez posebne dozvole, na osnovu sinoćne odluke kosovske vlade, na Kosovo ne mogu da uđu vozila koja prevoze bilo kakvu srpsku robu. Kosovska vlada na elektronskoj sednici raspravljala je o izmenama i dopunama Odluke o reciprocitetu i usvojila niz mera koje podrazumevaju zabranu uvoza proizvoda iz Srbije ako na pratećim dokumentima nije naznačeno "Republika Kosovo".
  • 31.05.2020
Internet peticija za raspisivanje izbora
Samoopredeljenje pokreće peticiju putem interneta za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, objavila je Koha.
  • 30.05.2020
SAD ponovile: Poštovati odluku Ustavnog suda

Sjedinjene Države su ponovo reagovale na presudu koju je doneo Ustavni sud o dekretu predsednika Hašima Tačija o imenovanju Avdulaha Hotija iz DSK za novog premijera.

  • 30.05.2020