Vesti
Politika

Vučić dočekao Srbe sa Kosova koji su pešice došli na skup SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je Srbe sa Kosova koji su pešice krenuli na skup "Srbija nade", na koji je pozvala Srpska napredna stranka. Vučić je rekao da je ponosan na njih i da se zahvaljujući njima, koji čuvaju svoja ognjišta, Srbija još uvek bori za Kosovo.

Vučić dočekao Srbe sa Kosova koji su pešice došli na skup SNS
Vučić sa Srbima sa Kosova koji su pešice došli na skup SNS (Foto TANJUG/ JADRANKA ILIĆ)

"Sve to možemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sam zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan", rekao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova Kosova, odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

"Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedništvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva", poručio je Vučić.

Dodao je da je rekao mladićima sa Kosova da on sam ne bi izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali više od 300 kilometara po svakakvim vremenskim uslovima da bi pokazali kolika je njihova ljubav prema otadžbini.

"Sa nama su momci, njih 23 sa severa, iz Leposavića i Mitrovice 12 i 11, imamo iz Pomoravlja, Kamenice, Velikog Ropotova, Raniluga i najveći broj iz Gornjeg Kusca. Oni su različitim putevima išli, jedni su išli centralno-zapadnim krilom, drugi južnim krilom i našli se u Beogradu", zaključio je Vučić.

"Zahvalili predsedniku za sve što čini za njih"

Srbi sa Kosova i Metohije koji su peške došli u Beograd da bi prisustvovali sutrašnjem skupu "Srbija nade" zahvalili su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na svemu što čini za Srbe na Kosovu.

Jedan od Srba iz Kosovskog pomoravlja Dalibor Janković uručio je Vučiću medaljon iz manastira Draganac i tom prilikom mu se zahvalio u ime grupe koja je peške iz tog dela Kosova došla u Beograd kao i u ime Srba koji su ostali na Kosovu.

"Zato smo i krenuli na miting ’Srbija nade’, jer samo sa vama imamo veru i nadu za dalji opstanak", rekao je Janković.

Dejan Marjanović je zahvalio Vučiću u ime građana iz Leposavića i Severne Mitrovice.

"Mi smo krenuli pre devet dana na ovaj put, želeći da pokažemo da podržavamo politiku predsednika i sve ono što radi za naš narod na Kosovu", rekao je Marjanović i tom prilikom predsedniku uručio zastavu Srbije.

"Poklanjam vam srpski barjak u ime ljubavi naše i vaše za državu Srbiju", rekao je on.Ostale vesti

London pozvao Prištinu da ukloni specijalce sa severa Kosova
London poziva vladu Kosova da ukloni specijalne policijske jedinice iz opština na severu, a da novoizabrani gradonačelnici obavljaju dužnost sa alternativnih lokacija, rekao je ministar spoljnih poslova Endru Mičel u britanskom parlamentu.
  • 06.06.2023
Lajčak i Ekobar: Deeskalacija situacije, hitni izbori i povratak dijalogu

"Nažalost, vratili smo se u Prištinu da se bavimo situacijom na severu, umesto normalizacijom odnosa, i to nije dobra vest. Ovde smo u ime EU i SAD zajedno sa mojim kolegom i prijateljem Gabrijelom (Eskobarom) da pomognemo da se pronađe rešenje za situaciju na severu. Predstavili smo predlog u ime međunarodne zajednice koji sadrži tri elementa, prvo - deeskalaciju situacije na terenu, drugo - brzo nove izbore na severu, i treće - povratak dijalogu i procesu normalizacije", rekao je specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

  • 05.06.2023
Lajčak i Eskobar u Prištini
Specijalni izaslanici EU i SAD Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar stigli su u zgradu Vlade Kosova u Prištini.
  • 05.06.2023
Slađana Pantović imenovana za potpredsednicu opštine Zvečan
Slađana Pantović imenovana je danas za potpredsednicu opštine Zvečan. Odluku je potpisao gradonačelnik  Iljir Peci.
  • 05.06.2023
Turski specijalci stigli na Kosovo u pomoć KFOR-u
Pripadnici turskog bataljona komandosa, čije je slanje zatražio NATO, stigao je na Kosovo zbog nedavnog pogoršanja bezbednosne situacije, javila je agencija Asošiejted pres.
  • 05.06.2023
Stano: EU spremna da sazove susret Vučića i Kurtija ako se smanji napetost na Kosovu
Evropska unija (EU) je spremna da sazove sastanak lidera Srbije i Kosova pod uslovom da se učine opipljivi koraci na smanjivanju zaoštravanja na Kosovu.
  • 05.06.2023