Vesti
Politika

Vučić: Bez novih pregovora o ZSO

Sporazum o Zajednici srpskih opština je potpisan i to je za Srbiju završena stvar, a ako Priština hoće da razgovara šta je u skladu sa ustavom, onda se otvara "Pandorina kutija", izjavio premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić: Bez novih pregovora o ZSO
Aleksandar Vučić u Gračanici (Foto Kim arhiva)

„Oni bi da se ponovo otvori tema ZSO. Srbija je razgovarala, pregovarala i dogovorila taj sporazum i to je završena stvar“, istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je ukazao da Priština pokušava da nametne Srbiji da primenjuje ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom, a što njima odgovara.

„Mi smo većinu odredbi primenili, a oni sad pokušavaju da pronađu neku sitnicu koju eventualno nismo ispunili“, rekao je Vučić.

On je podsetio da kosovska strana stalno pokušava da optuži Srbiju da nešto dogovoreno ne primenjuje, prvo su to pokušavali sa pravosuđem, pa kad im nije uspeo, traže druge stvari.Ostale vesti

CIK: Izborna kampanja za drugi krug izbora trajaće pet dana
CIK je usvojio operativni plan za organizaciju drugog kruga izbora za gradonačelnike opština na Kosovu i odlučio da izborna kampanja traje pet dana, od 8. do 12. novembra, saopštio je portparol CIK-a Valjmir Elezi.
  • 22.10.2021
Osmani: Dva ruska zvaničnika proglašena personama non grata
"Dva zvaničnika Kancelarije za vezu Ruske Federacije na Kosovu proglašena su personama non grata zbog njihove štetne aktivnosti koja je narušila nacionalnu bezbednost i ustavni poredak Kosova", navodi se u objavi na Fejsbuku predsednice Kosova Vjose Osmani.
  • 22.10.2021
Petković i Ajgner o položaju Srba i dijalogu BG i PR
O položaju srpskog naroda na Kosovu, problemima sa kojima se svakodnevno susreću, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, danas su razgovarali direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i specijalni poverenik za Zapadni Balkan Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Johanes Ajgner.
  • 22.10.2021
Vlast i opozicija na Kosovu: Cilj dijaloga međusobno priznanje sa Srbijom
Status kvo u kojem se nalazi briselski dijalog ne odgovara nijednoj strani, a ponajmanje Kosovu koji je najveći gubitnik, posebno u vidu priznanja nezavisnosti, navodi Kosovski demorkatski institutu (KDI) u svom najnovijem izveštaju. O ovom dokumentu, ali i o budućnosti dijaloga Kosova i Srbije govorili su predstavnici najjačih političkih partija na Kosovu.
  • 22.10.2021
Članovi GI Narodno jedinstvo u Klokotu pristupili Srpskoj listi
Nijedan od tri kandidata za gradonačelnika Klokota, nije uspeo da osvoji dovoljan broj glasova u prvom krugu lokalnih izbora održanih u nedelju 17. oktobra. Kandidat GI Narodno jedinstvo Saša Mirković sa ostalim članovima svoje inicijative, danas je pristupio Srpskoj listi i pozvao svoje glasače da u sledećem krugu izbora svoj glas daju Srpskoj listi.
  • 21.10.2021
CIК: Ponavlja se prebrojavanje glasova na 23 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je da se ponovo prebroje glasovi sa 23 biračka mesta za lokalne izbore koji su održani 17. oktobra.
  • 21.10.2021