Vesti
Politika

Vučić: Besplatan sir samo u mišolovci

U svom obraćanju posle sastanka sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, navo je, međutim i da to "nisu stvari koje mi ne znamo".
Vučić: Besplatan sir samo u mišolovci
Vučić i Mišel (Foto Tviter)

"Postoje stvari u pristupu EU, nije ovde reč o priznanju, već o sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji odnosa sa Prištinom, to je nešto što znamo od kad se nalazimo na evropskom putu i to nije nikakva novost za nas" - naveo je Vučić.

"Odavno smo mi priznali da želimo da budemo deo EU da to tražimo da je to naša molba, naš zahtev. Ali je takođe njihov zahtev i pre davanja statusa kandidata bio postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom. I nemoj više niko da se pravi lud u ovoj zemlji da ne zna da je to tako i da sad odjednom - niko nas nije obavestio. Pa obavestili smo o tome ljude, ne mi, nego i pre nas neki, i mi milion puta", dodao je srpski predsednik, navodeći da je drugo pitanje "šta mislimo i kako na koji način mislimo da čuvamo svoju zemlju".

Ističe takođe da je Beograd uvek opredeljen za dijalog.

"Bićemo spremni za dijalog i nadamo se da ćemo se uz pomoć EU približavati nekom kompromisnom rešenju u budućnosti", kazao je.

 Ostale vesti

Otvorene granice između Kosova i Albanije vikendom tokom letnje sezone
Danas je počela primena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na poslednjem sastanku dve vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vreme vikenda tokom letnje sezone.
  • 25.06.2022
Fejzulahu: ’’Elektrosever’’ nema pravo da nudi cene koje su ispod tržišnih
Predsednik odbora Regulatorne kancelarije za energetiku, Imer Fejzulahu, rekao je da kompanija "Elektrosever" nema pravo da svojim potrošačima nudi struju po cenama koje su ispod tržišnih, te da ukoliko do toga dođe - pomenutoj firmi može biti oduzeta dozvola za rad.
  • 25.06.2022
Vučić: Situacija sve komplikovanija
Srbija nastavlja evropski put, iako mnogo toga treba uraditi do decembra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je istakao da je Evropa u ratu sa Rusijom i da "Balkan suštinski nije bio tema" u četvrtak u Briselu.
  • 25.06.2022
Kurti: Ne možemo da priznamo Srbiju koja ne priznaje Kosovo

Premijer Kosova Aljbin Kurti je u intervjuu za američki Vašington post rekao da ne može da prizna Srbiju dok ona ne prizna Kosovo pa je stoga potrebno međusobno priznanje.

  • 25.06.2022
Abazović: Otvoreni Balkan je potreban
Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da ima pozitivan stav prema inicijativi Otvoreni Balkan, jer je regionalna saradanja potrebna državama regiona i ubrzava proces evropskih integracija.
  • 25.06.2022
Fon Kramon: Zapadni Balkan bez dobitka
Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon ocenila je da su razgovori sa liderima Zapadnog Balkana u četvrtak u Briselu bili "potpunih neuspeh", a da slab rezultat može da obraduje samo ruskog predsednika Vladimira Putina.
  • 25.06.2022