Vrhovni sud odlučio da odbaci glasove iz Srbije

Kosovski Vrhovni sud presudio je da više od 3.700 glasačkih listića iz Srbije ne treba da budu deo konačnog rezultata izbora održanih 6. oktobra.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Tanjug)

Vrhovni sud je odbio sve žalbe, uključujući pokret "Samoopredeljenje", DSK i druge stranke koji su tražili poništavanje odluke Panela za žalbe da se glasovi iz Srbije odbace. Sud je naložio CIK-u da te glasove ne uvrsti u konačan rezultat.

"Vrhovni sud je u zakonskom roku razmotrio i odlučio o svim žalbama političkih subjekata. Vrhovni sud primio je sedam žalbi poslanika iz različitih političkih subjekata. Nakon razmatranja kolegijuma žalba poslanika Demokratskog saveza Kosova (DSK) je odbijena, žalba poslanika Demokratske turske partije Kosova (KDTP) takođe, žalba poslanika Egipatske liberalne stranke (PLE) odbačena, dve žalbe od strane poslanika iz pokreta Samoopredeljenje su odbijene, žalbe poslanika Demokratske stranke Aškalija, a odbačena je i žalba poslanika Progresivne Demokratske Stranke (PDS)", navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Prethodno je Izborni panel za žalbe i predstavke naložio kosovskoj Centralnoj izbornoj komisiji da ponovo prebroji 1.472 biračka mesta i da iz konačnih rezultata kosovskih vanrednih parlamentarnih izbora izbaci glasove koji su stigli iz Srbije.

Posle odluke suda, očekuje se da koalicija NISMA-ANK-PP bude deo sledećeg saziva kosovske skupštine i da ima šest poslanika.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane