Vesti
Politika

Vljora Čitaku odustala od poslaničkog mandata

Vljora Čitaku iz Demokratske partije Kosova, podnela je danas ostavku na mesto poslanika koje je osvojila na osnovu glasova birača na izborima 8. juna, potvrđeno je iz CIK-a.

Vljora Čitaku odustala od poslaničkog mandata
Vljora Čitaku (Foto yllpress.com)

Ministarka u odlazećoj vladi Kosova je u obrazloženju navela da ostavku podnosi zbog novih profesionalnih obaveza koje zahtevaju da ne bude aktivna kao politički subjekat, prenose prištinski mediji.

Međutim, prema ranijem navodima medija, Vljora Čitaku je kandidat za ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama, a da bi bila angažovana u diplomatskoj službi mora da podnese ostavke na sve političke funkcije koje obavlja.

Čitaku je u odlazećoj vladi ministarka evroitnegracija a istovremeno je i potpredsednica Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021