Vesti
Politika

Vljora Čitaku odustala od poslaničkog mandata

Vljora Čitaku iz Demokratske partije Kosova, podnela je danas ostavku na mesto poslanika koje je osvojila na osnovu glasova birača na izborima 8. juna, potvrđeno je iz CIK-a.

Vljora Čitaku odustala od poslaničkog mandata
Vljora Čitaku (Foto yllpress.com)

Ministarka u odlazećoj vladi Kosova je u obrazloženju navela da ostavku podnosi zbog novih profesionalnih obaveza koje zahtevaju da ne bude aktivna kao politički subjekat, prenose prištinski mediji.

Međutim, prema ranijem navodima medija, Vljora Čitaku je kandidat za ambasadora u Sjedinjenim Američkim Državama, a da bi bila angažovana u diplomatskoj službi mora da podnese ostavke na sve političke funkcije koje obavlja.

Čitaku je u odlazećoj vladi ministarka evroitnegracija a istovremeno je i potpredsednica Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.Ostale vesti

Vlada Kosova odobrila nacrt budžeta
Na jutrošnjoj sednici Vlade Кosova, odobren je nacrt budžeta za narednu godinu.
  • 30.10.2020
Lajčak: Još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu
Danas smo napravili još jedan korak ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji, ocenio je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak nakon razgovora u Briselu.
  • 29.10.2020
Petković: Svaki sastanak u Briselu započinjemo pitanjem o ZSO
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je i danas, u novoj rundi dijaloga u Briselu, Beograd pokrenuo pitanje Zajednice srpskih opština, jer koje god pitanje da se pokrene, nema napretka u dijalogu, bez formiranja ZSO.
  • 29.10.2020
“Sporazum”:  Ustavne reforme neminovne na Kosovu i u Srbiji
Direktor Kosovskog pravnog instituta Ehat Miftaraj izjavio je da će do ustavnih reformi na Kosovu i u Srbiji  nesumnjivo doći kada dođe do sveobuhvatnog sporazuma, što je za Evropsku uniju veoma važno pitanje. Nakon sporazuma, sigurno je da će međunarodni pritisak pasti na skupštine i političke stranke u tim zemljama da u bliskoj budućnosti ratifikuju oba sporazuma, naprave ih legitimnim, zakonitim i unesu odgovarajuće promene u svoje ustave.
  • 29.10.2020
Milan Radojević kandidat za gradonačelnika Severne Mitrovice
Prijava kandidata za vanredne izbore za gradonačelnika Severne Mitrovice traje do sutra. Do danas je samo Srpska lista podnela zahtev za potvrdu kandidata za izbore koji će biti održani 29. novembra.
  • 29.10.2020
Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK ponovo bez podrške

Zbog nedostatka kvoruma, Predlog zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK opet nije dobio podršku poslanika kosovskog parlamenta.

  • 29.10.2020