Vesti
Politika

Vlada pripremila dokumenta za ukidanje taksi

Vlada Kosova pripremila je dokument o ukidanju takse od sto odsto za sirovine iz Srbije i BiH na uvid i odobrenje na sledećem sastanku vlade.
Vlada pripremila dokumenta za ukidanje taksi
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Očekuje se da će odluka od 20. marta 2020. godine (danas) stupiti na snagu 1. aprila 2020. godine, u kom slučaju su Ministarstvo finansija Kosova i Carina dužni da sprovedu odluku, prenosi RTK

Kurti je ranije najavio da će 15. marta ukinuti taksu i od 1. aprila je zameniti merama reciprociteta.

Kako piše Ljajmi, taj stav je potvrdio i na današnjem sastanku sa parlamentarnom grupom "6 plus".

Lider DSK Isa Mustafa, zatražio je od premijera bezuslovno ukidanje taksi.Ostale vesti

Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020
Dogovor!?: Kovidno vreme i političko nevreme
Predsednik Kosova Hašim Tači je uveren da će se padom Kurtijeve vlade ubrzati proces postizanja trajnog rešenja za Kosovo, složili se u emisiji „Dogovor!?“ novinarka Violeta Oroši i politikolog Aljbinot Maljoku sa kojima je, umesto u studiju, autorka Zorica Vorgučić razgovarala putem Skajpa.
  • 27.03.2020
Američka administracija opredeljena je da sarađuje sa bilo kojom vladom Kosova koja bude formirana kroz ustavni proces, navodi se u zajedničkom saopštenju za medije specijalnog izaslanika Ričarda Grenela, ambasadora Filipa Kosneta i specijalnog predstavnika za Zapadni Balkan Metjua Palmera.
  • 26.03.2020