Vesti
Politika

Vlada otpisala dug stanovništva?

Vlada Kosova donela je danas odluku o otpisu dugova stanovništvu nastalih do 31. decembra 2008, uz uslov da isplate dug koji imaju u poslednjih pet godina.
Vlada otpisala dug stanovništva?
Vlada Kosova (Foto Kim)

Kosovska vlada je donela odluku da se otpišu svi dugovi za fizička i pravna lica nastali do 31. decembra 2008. godine uz uslova da isplate dug koji imaju od 1. januara 2009. do 31. decembra 2014. godine, prenosi dnevnik "Tribuna".

Takođe, Vlada Kosova je donela danas odluku i o osnivanju Razvojnog i Fonda za zapošljavanje, kao i odluku o osnivanju Komisije za izradu nacrta koncepta dokumenta za Fond za investicije i zapošljavnje i Fond za Razvoj, prenosi list. Komisijom će rukovoditi jedan od političkih savetnika kosovskog premijera i predstavnici određenih ministarstva.

Razvojni fond, prema rečima zamenika kosovskog premijera Kujtim Šalje, pomoćiće u otvaranju novih radnih mesta i boljem životu građana.Ostale vesti

Prištinski studenti protiv ZSO
Parlament studenata Prištinskog univerziteta "Hasan Priština" je najavio da će 15. februara održati protest protiv osnivanja Asocijacije (Zajednice srpskih opština).
  • 02.02.2023
Ljajić: Bolje da imamo i nove izbore, nego incidente u Skupštini
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDP), Rasim Ljajić, ocenio je da su incidenti na današnjoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, uz guranje i koškanje poslanika, "poraz i parlamentarizma i svake demokratske debate".
  • 02.02.2023
Skupština i u petak o Kosovu
Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u petak u 11.00 vanrednu sednicu o Kosovu i Mwrohiji u okviru koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.
  • 02.02.2023
Civilni sektor: Institucije u Srbiji da podrže sporazum o Kosovu
Grupa srpskih nevladinih organizacija (NVO) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlade i skupštine Srbije da prihvate predloge koji vode ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz ocenu da je takozvani francusko-nemački predlog za pitanje Kosova i Metohije "istorijska prilika da vlasti i građani Srbije prihvate realnost".
  • 02.02.2023
Dačić: SAD podržavaju momentalno formiranje ZSO
Savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Garbijel Eskobar bili su jasni u podršci principijelnom stavu Srbije da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, pa da se dalje razgovara i potom pristupi implementaciji sporazuma, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
  • 02.02.2023
AP: Populistički predsednik neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu
Američka agencija Asošiejted pres (AP) je izvestila o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.
  • 02.02.2023