"Vlada na čelu sa Veseljijem će dijalog završiti priznanjem"

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova (DPK), Enver Hodžaj, kazao je da je dalog sa Srbijom počeo kao tehnički, a zatim i politički proces, i može ga zaključiti samo vlada na čelu sa Kadrijem Veselijem, prenosi Zeri.

Podeli ovaj članak sa:
 • Enver Hodžaj (Foto ocnal.com)

Hodžaj je rekao da neće biti dozvoljeni kompromisi sa Srbijom i da se o unutrašnjim pitanjima nikada neće razgovarati.

Kako prenosi Zeri, Hodžaj razrešenje velikog istorijskog izazova naziva kraj dijaloga, dodajući da više neće biti dugotrajnog procesa dijaloga, već međusobnog priznavanja između Kosova i Srbije.

„Dijalog nije popularna tema na Kosovu, za koju je DPK platio cenu, ali dijalog je važan za zaključivanje državne izgradnje Kosova, da Kosovo postane država koja je sama po sebi politička zgrada i naš vrhunac vidim u podizanju kosovske zastave u UN, tako da će dijalog biti prioritet, ali mora da bude kratak i da ne bude dugotrajan i ni na koji način nećemo praviti kompromise sa Srbijom o temama unutrašnjih poslova Kosova", rekao je Hodžaj.

On je istakao da očekuje da će taj zadatak obaviti sledeća kosovska vlada, koju će predvoditi Kadri Veselji.

Prema Hodžaju, dijalog je vitalni proces i glavni prioritet za Kosovo, a završetkom ovog procesa biće zaključena izgradnja države na Kosovu.

Ostale vesti

 • Godina od uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH

  Godina od uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH

  Prošlo je tačno godinu dana od kako je Vlada Kosova, 6. novembra 2018. godine, uvela takse od 10 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao odgovor na to što Kosovo nije primljeno u članstvo u Interpol, ali i na proces povlačenja priznanja nezavisnosti od strane nekoliko država, što je Priština ocenila kao „destruktivno ponašanje“ Srbije, ali i pravdala „razvojem domaćeg tržišta“.

 • Prebrojavanje glasova odlaže formiranje kosovske vlade

  Prebrojavanje glasova odlaže formiranje kosovske vlade

  Od 1407 biračkih mesta, prebrojani su glasovi sa 706, tako da se do kraja ove ili početkom sledeće, očekuje završetak ponovnog brojanja, nakon čega sledi potvrđivanje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 6. oktobra.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane