"Vlada na čelu sa Veseljijem će dijalog završiti priznanjem"

Zamenik lidera Demokratske partije Kosova (DPK), Enver Hodžaj, kazao je da je dalog sa Srbijom počeo kao tehnički, a zatim i politički proces, i može ga zaključiti samo vlada na čelu sa Kadrijem Veselijem, prenosi Zeri.

Podeli ovaj članak sa:
 • Enver Hodžaj (Foto ocnal.com)

Hodžaj je rekao da neće biti dozvoljeni kompromisi sa Srbijom i da se o unutrašnjim pitanjima nikada neće razgovarati.

Kako prenosi Zeri, Hodžaj razrešenje velikog istorijskog izazova naziva kraj dijaloga, dodajući da više neće biti dugotrajnog procesa dijaloga, već međusobnog priznavanja između Kosova i Srbije.

„Dijalog nije popularna tema na Kosovu, za koju je DPK platio cenu, ali dijalog je važan za zaključivanje državne izgradnje Kosova, da Kosovo postane država koja je sama po sebi politička zgrada i naš vrhunac vidim u podizanju kosovske zastave u UN, tako da će dijalog biti prioritet, ali mora da bude kratak i da ne bude dugotrajan i ni na koji način nećemo praviti kompromise sa Srbijom o temama unutrašnjih poslova Kosova", rekao je Hodžaj.

On je istakao da očekuje da će taj zadatak obaviti sledeća kosovska vlada, koju će predvoditi Kadri Veselji.

Prema Hodžaju, dijalog je vitalni proces i glavni prioritet za Kosovo, a završetkom ovog procesa biće zaključena izgradnja države na Kosovu.

Ostale vesti

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

 • Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Stefanović: Priština pokušava da skrene pažnju Srbije s teme o Interpolu

  Srbija ne odustaje od aktivnog lobiranja protiv članstva Kosova u Interpol, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uz ocenu da su izjave iz Prištine o tome da razmišljaju da li da ponovo apliciraju za ućlanjenje u tu organizaciju "politička priča" i pokušaj da se skrene pažnja Srbije sa te teme.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane