Vesti
Politika

Vlada Kosova proglasila vanredno stanje u zdravstvu

Na telefonskoj sednici, Vlada Kosova je na zahtev ministra zdravlja donela odluku da proglasi vanredno stanje u javnom zdravlju. 
Vlada Kosova proglasila vanredno stanje u zdravstvu
Vlada Kosova (Foto Kim arhiva)

Ova odluka, kako se navodi u saopštenju, obavezuje institucije Vlade Kosova da postupaju u skladu sa nacionalnim planom reagovanja i aktiviranjem funkcije za podršku u hitnim slučajevima.

“Ministarstvo zdravlja odgovorno je za upravljanje objavljenom vanrednom situacijom u javnom zdravstvu”, saopšteno je večeras.

Ova odluka je odmah stupila na snagu.

Na Kosovu je do večeras registrovano devet lica zaraženih koronavirusom.Ostale vesti

Amerika donira više od milion dolara pomoći Kosovu
Ambasador SAD-a na Kosovu najavio je novčanu pomoć Kosovu u borbi protiv koronavirusa. Filip Kosnet je u video poruci kazao da će Amerika pomoći sa 1,1 milion dolara.
  • 30.03.2020
Tači pozvao Kurtija na konsultacije
Predsednik Kosova Hašim Tači je prvo pozvao na konsultacije premijera u ostavci Aljbina Kurtija u sklopu procesa konsultacija sa političkim partijama.
  • 30.03.2020
Engel: SAD doprinele krizi u Prištini
Američki kongresmen i jedan od najuticajnijih albanskih lobista u Vašingtonu Eliot Engel saglasan je da postoji više razloga zbog kojih Priština treba da ukine takse na srpske i proizvode iz BiH, ali smatra da su SAD ekonomskim sankcijama zbog neukidanje te mere doprinele političkoj krizi na Kosovu.
  • 28.03.2020
Promenjena odluka Vlade: Zabrana kretanja od 17 do 6h
Vlada Kosova izmenila je prethodno donetu odluku o zabrani kretanja, pa je od noćas stupila na snagu nova zabrana kretanja za građane i privatne automobile od 17 do 6 časova ujutru.
  • 28.03.2020
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kaže da pitanje razmene teritorija nikada nije pomenuto u njegovom prisustvu i dodao da za njega lično to nije dobra opcija, prenosi Gazeta ekspres.
  • 28.03.2020
Lajčak specijalni predstavnik EU za Zapadni Balkan
Miroslav Lajčak je potvrđen za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog između Srbije i Kosova te Zapadni Balkan.
  • 27.03.2020