Vesti
Politika

Vlada Kosova: Finansijska podrška javnim institucijama

Vlada Kosova donela je niz odluka koje se tiču finasijske podrške institucijama i pojedincima tokom borbe protiv kovida-19.
Vlada Kosova: Finansijska podrška javnim institucijama
Sednica Vlade Kosova (Foto Insajder)

Na 69. elektronskom sastanku, Vlada Kosova na čelu sa odlazećim premijerom Avdulahom Hotijem odobrila odluku o dodelu sredstava za isplatu dohodka za zaposlene u Kosovskoj popravnoj službi, Carini Kosova, PUK i AHV, zbog dodatog angažovanja tokom pandemije, kao i izmene i dopune vladinih odluka koje se odnose na sredstva iz Programa ekonomskog oporavka.

Vlada Kosova je odobrila odluku o dodeli 10 miliona evra za Ministarstvo zdravlja radi kupovine materijala, medicinske opreme i angažovanja zdravstvenog i pomoćnog osoblja tokom upravljanja pandemijom.

Odobreno je i 8 miliona evra za Ministarstvo ekonomije i zaštite životne sredine, dok je za Ministarstvo kulture, omladine i sporta dodeljeno 500 hiljada evra.

Vlada je takođe odobrila odluku o jednokratnoj novčanoj nadoknadi delegatima parlamenta iz 1990. godine koji su overili mandat poslanika na sastanku Skupštine Kosova 4. decembra 1999, koji su učestvovali na sastanku Skupštine Kosova 2. jula 1990. i sastanku 7. septembra 1990. i koji su nastavili da učestvuju na sastancima Skupštine do 24. maja 1992.

Na današnjem sastanku, vlada je odobrila zahtev Sindikata radnika lutrije Kosova za dodelu sredstava u iznosu od 40.000 evra za finansijsku podršku njenim zaposlenima.

Vlada je na sastanku odobrila odluku o isplati samofinansirajućih lekara na specijalizaciji, iz ekonomske kategorije subvencija i transfera, od 1. marta do 31. oktobra 2021. godine.Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021