Vesti
Politika

"Vlada je napravila program koji će transformisati život na Kosovu"

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je, nakon jučerašnje sednice, da je Vlada Kosova napravila program za period od sledeće četiri godine "koji će transformisati život ljudi na Kosovu".
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao da će biti ulaganja u obrazovanje, ekonomiju, otvaranje novih radnih mesta.

To su, prema njegovim rečima, glavni prioriteti njegove vlade.

“Vlada je napravila program koji će transformisati život ljudi. Ulaganja u obrazovanje, otvaranje novih radnih mesta, reforma pravosudnog sistema neki su od naših prioriteta”, napisao je Kurti na Tviteru.

Prvi potrpedsednik Vlade Kosova Avdulah Hoti rekao je da su na jučerašnjoj sednici definisana tri ključna pitanja.

Prema njegovim rečima, reč je o zaključivanju programa vlade za period 2020.-2023. razgovori o problemima koji su uočeni u svakom ministarstvu i dogovor o merama koje bi trebalo preduzeti.

Uprkos neslaganju vladajuće koalicije o ukidanju taksi na robu iz Srbije, na jučerašnjoj sednici vlade o tome nije bilo reči.Ostale vesti

Skupština i u petak o Kosovu
Poslanici Skupštine Srbije nastaviće u petak u 11.00 vanrednu sednicu o Kosovu i Mwrohiji u okviru koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.
  • 02.02.2023
Civilni sektor: Institucije u Srbiji da podrže sporazum o Kosovu
Grupa srpskih nevladinih organizacija (NVO) zatražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vlade i skupštine Srbije da prihvate predloge koji vode ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, uz ocenu da je takozvani francusko-nemački predlog za pitanje Kosova i Metohije "istorijska prilika da vlasti i građani Srbije prihvate realnost".
  • 02.02.2023
Dačić: SAD podržavaju momentalno formiranje ZSO
Savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Garbijel Eskobar bili su jasni u podršci principijelnom stavu Srbije da Zajednica srpskih opština mora biti formirana, pa da se dalje razgovara i potom pristupi implementaciji sporazuma, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
  • 02.02.2023
AP: Populistički predsednik neprijateljski dočekan od desničarske opozicije u parlamentu
Američka agencija Asošiejted pres (AP) je izvestila o posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu, navodeći da je populistički predsednik države Aleksandar Vučić neprijateljski dočekan od desničarske opozicije koja ga je optužila za izdaju zemlje.
  • 02.02.2023
EU zabrinuta zbog radova u Leposaviću, traže od vlade da poštuje zakon i imovinska prava
Evropska unija sa zabrinutošću prati aktivne građevinske aktivnosti koje se odvijaju na lokalitetima Dren i Lešak u opštini Leposavić, na lokaciji koju je januara kosovska vlada ekproprisala. EU apeluje na kosovsku vladu da poštuje odgovarajući proces, kao i prava vlasnika imovine, poručili su danas za KoSSev iz Kancelarije EU na Kosovu.
  • 02.02.2023
Protest ispred zgrade Skupštine Srbije
Ispred zgrade Skupštine Srbije u kojoj se održava vanredna sednica o Kosovu i Metohiji, održava se prostest stotinak građana.
  • 02.02.2023