Vesti
Politika

"Vlada je napravila program koji će transformisati život na Kosovu"

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je, nakon jučerašnje sednice, da je Vlada Kosova napravila program za period od sledeće četiri godine "koji će transformisati život ljudi na Kosovu".
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao da će biti ulaganja u obrazovanje, ekonomiju, otvaranje novih radnih mesta.

To su, prema njegovim rečima, glavni prioriteti njegove vlade.

“Vlada je napravila program koji će transformisati život ljudi. Ulaganja u obrazovanje, otvaranje novih radnih mesta, reforma pravosudnog sistema neki su od naših prioriteta”, napisao je Kurti na Tviteru.

Prvi potrpedsednik Vlade Kosova Avdulah Hoti rekao je da su na jučerašnjoj sednici definisana tri ključna pitanja.

Prema njegovim rečima, reč je o zaključivanju programa vlade za period 2020.-2023. razgovori o problemima koji su uočeni u svakom ministarstvu i dogovor o merama koje bi trebalo preduzeti.

Uprkos neslaganju vladajuće koalicije o ukidanju taksi na robu iz Srbije, na jučerašnjoj sednici vlade o tome nije bilo reči.Ostale vesti

Godfri: Vučić će uskoro imati sagovornika sa prištinske strane
Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri rekao je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić uskoro imati sagovornika sa prištinske strane u dijalogu. On je istakao da sastanak u Beloj kući nije otkazan, već samo odložen.
  • 04.07.2020
Albanski premijer Edi Rama izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na "kraju mora da razgovara sa Kosovom" i da "nema šanse da pregovara sa Zapadom o Albancima".
  • 03.07.2020
Zajednička sednica kosovske i albanske vlade u septembru
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se sa kosovskim premijerom Avdulahom Hotijem dogovorio da u drugoj polovini septembra bude održana zajednička sednica dveju vlada i da održe skup predstavnika opština sa Kosova i iz Albanije.
  • 03.07.2020
“Pomirenje Beograda i Prištine na dohvat ruke”
Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je "uspostavljanje stabilnije ekonomske saradnje Srbije i Kosova ostvariv cilj koji bi brzo doneo konkretne rezultate" i da nema razloga za odlaganja.
  • 03.07.2020
Vejvoda: EU se razbudila po pitanju Kosova
Visoki saradnik Instituta za društvene nauke u Beču Ivan Vejvoda izjavio je u intervjuu za Glas Amerike da odlazak kosovskog predsednika Hašima Tačija iz dijaloga sa Beogradom "neće biti prepreka za njegov nastavak".
  • 03.07.2020
Hoti će tražiti da deo luke Drač bude kosovski
Premijer Kosova Avdulah Hoti stigao je sinoć u Tiranu na zvanični sastanak koji će tokom današnjeg dana biti održan sa najvišim liderima Albanije.
  • 03.07.2020