Vesti
Politika

"Vlada je napravila program koji će transformisati život na Kosovu"

Kosovski premijer Aljbin Kurti saopštio je, nakon jučerašnje sednice, da je Vlada Kosova napravila program za period od sledeće četiri godine "koji će transformisati život ljudi na Kosovu".
Aljbin Kurti (Foto Kim)

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao da će biti ulaganja u obrazovanje, ekonomiju, otvaranje novih radnih mesta.

To su, prema njegovim rečima, glavni prioriteti njegove vlade.

“Vlada je napravila program koji će transformisati život ljudi. Ulaganja u obrazovanje, otvaranje novih radnih mesta, reforma pravosudnog sistema neki su od naših prioriteta”, napisao je Kurti na Tviteru.

Prvi potrpedsednik Vlade Kosova Avdulah Hoti rekao je da su na jučerašnjoj sednici definisana tri ključna pitanja.

Prema njegovim rečima, reč je o zaključivanju programa vlade za period 2020.-2023. razgovori o problemima koji su uočeni u svakom ministarstvu i dogovor o merama koje bi trebalo preduzeti.

Uprkos neslaganju vladajuće koalicije o ukidanju taksi na robu iz Srbije, na jučerašnjoj sednici vlade o tome nije bilo reči.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020