Vesti
Politika

“Vlada će poštovati svaku odluku o Specijalnom sudu”

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je da ne zna šta će biti sa inicijativom o ukidanju Zakona o specijalizovanim većima ali da će, u slučaju da se to dogodi u parlamentu, vlada takvu odluku poštovati.
“Vlada će poštovati svaku odluku o Specijalnom sudu”
Ramuš Haradinaj (Foto arhiva Kim)

"Kosovo ne može i ne treba da izbegne pravdu, bilo lokalna ili ne, ali treba da postoji alternativa da se, na primer, suđenja održavaju na Kosovu, što bi bilo realno", rekao je Haradinaj u izjavi za Indeksonlajn koja je preneta u Unmikovom pregledu kosovske štampe.

Haradinaj ističe da bi ukidanje zakona o specijalizovanim većima ostavilo posledice na kosovske odnose sa međunarodnom zajedicom.

Ponovlja da će njegova partija Alijansa za budućnost Kosova nastaviti da se protivi sudu kao što je to činila i kada je odluka o formiranju Specijalnog suda doneta.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021