Vesti
Politika

Vjosa Osmani u poseti Briselu

Vršiteljka dužnosti predsednice Kosova Vjosa Osmani boravi u Briselu, gde će se sastati sa zvaničnicima Belgije, kao i sa predstavnicima institucija Evropske unije.
Vjosa Osmani u poseti Briselu
Vjosa Osmani (Foto arhiva Kim)

Najavljeno je da će se Vjosa Osmani u utorak sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem i komesarom EU za susedstvo i proširenje, Oliverom Varheljijem, iako teme razgovora nisu objavljene.

Prema izvorima iz EU, kako piše prištinska štampa, očekuje se da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu, izbornom procesu, sučeljavanju sa pandemijom koronavirusa, kao i o dijalogu sa Srbijom.

Na Kosovu će se održati vanredni parlamentarni izbori 14. februara, a od ovog izbornog procesa EU je ranije izjavila da očekuje da bude "transparentan, inkluzivan i u skladu sa evropskim standardima".

EU se nada da će i nakon izbora, bez obzira na to ko će formirati sledeću vladu, Kosovo nastaviti svoju posvećenost dijalogu sa Srbijom, u kojem posreduje EU.

Očekuje se da će tema razgovora na sastancima Vjose Osmani sa zvaničnicima EU biti i pomoć koju Evropska unija nudi Kosovu u suočavanju sa pandemijom koronavirusa, a posebno priprema za kampanju vakcinacije.Ostale vesti

Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021
Aljbin Kurti neće moći da se kandiduje za poslanika
Aljbinu Kurtiju neće biti dozvoljeno da se kandiduje za poslanika u Skupštini Kosova, potvrdila je Centralna izborna komisija, a piše Ljajmi.
  • 20.01.2021
Đurić na inauguraciji Bajdena
Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić prisustvovaće sutrašnjoj inauguraciji novog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
  • 19.01.2021
Vučić: Haradinaj je opasan čovek,
Ramuš Haradinaj je opasan čovek, a "velika Albanija" bila bi pretnja za Srbiju ali i ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.
  • 19.01.2021