Vesti
Politika

Vjosa Osmani pozvana u SAD

Predsednica Kosova Vjosa Osmani otputovaće u Vašington na poziv Instituta za spoljnu politiku SAIS i govoriti o budućnosti Kosova.
Vjosa Osmani pozvana u SAD
Predsednica Kosova Vjosa Osmani (Foto Predsedništvo Kosova)

"Institut za spoljnu politiku SAIS će sa ponosom ugostiti predsednicu Vjosu Osmani, u ponedeljak, 8. novembra u 11:30 časova", objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Instituta za spoljnu politiku.

Kosovo nije dobilo poziv za učešće na Samitu za demokratiju, na koji je pozvano više od 100 zemalja, a poziv nije dobila ni Srbija.

Prema saznanjima portala Politiko, poziv na ovogodišnji Samit za demokratiju koji će organizovati američki predsednik Džozef Bajden nisu dobili Srbija, Bosna i Hercegovina i Kosovo, a među predstavnicima 100 zemalja naći će se oni iz Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.Ostale vesti

Mustafa: Vlada Aljbina Kurtija je vlada nasilja
Bivši kosovski premijer Isa Mustafa smatra da je vlada Ajbina Kurtija "vlada nasilja i da se po nasilju ne razlikuje mnogo od Rusa, koji su zapalili Ukrajinu, dok je ona zapalila institucije Kosova".
  • 09.08.2022
EU: Kasni se sa sprovođenjem energetskih sporazuma Kosova i Srbije
Evropska unija je konstatovala da se kasni sa realizacijom Mape puta za implementaciju energetskih sporazuma, koje su Kosovo i Srbija postigli u okviru Briselskog dijaloga, napominjući da se radi o "tehničkim razlozima".
  • 09.08.2022
Kurti sa Kvintom o severu, energetici, dijalogu
Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini. Na sastanku je govoreno o energetici, opštinama na severu, političkim događajima na Kosovu i u regionu, te bezbednosnoj situaciji.
  • 09.08.2022
MUP Kosova: Preregistracija na RKS tablice samo uz kosovsku ličnu kartu
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je odgovore na, kako navode, najčešće postavljanja pitanja građana o registraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu na RKS, te pozvalo sve da registruju vozila od 1. septembra do 31. oktobra ove godine.
  • 09.08.2022
Rukići: Izjave o mogućem ratu na Kosovu utiču i na strane investitore
Bivši predsednik Privredne komore Kosova (PKK) Berat Rukići ocenio je da širenje mišljenja u globalnim medijima da može doći do rata na Kosovu utiče negativno na strane investitore.
  • 09.08.2022
Kurti sa Kajarijem: Pozvao na slanje jasnih poruka o „delovanju kriminalnih struktura na severu“

Kosovski premijer, Aljbin Kurti i komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari, sastali su se u prostorijama kosovske vlade. Bliska saradnja kosovskih institucija i NATO misije na Kosovu bila je glavna tema sastanka.

  • 09.08.2022