Vesti
Politika

Vjosa Osmani iz DSK nova predsednica parlamenta

Nakon što su poslanici danas izglasali novu vladu na čelu sa Aljbinom Kurtijem izabrali su na novoj sednici i novog presednika Skupštine Kosova - Vjosu Osmani iz DSK.
Vjosa Osmani iz DSK nova predsednica parlamenta
Vjosa Osmani (Foto kosovapress.com)

Za nju je glasalo 65 poslanika, a među njima i poslanici Srpske liste.

Prethodno je na to mesto izabran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja, što je dovelo do novih zastoja u pregovoru sa Samoopredeljenjem o vladajućoj koaliciji.

Međutim Konjufca je odstupio sa te funkcije i na to mesto izabrana je Osmanijeva, kao predstavnik DSK, što je i bio uslov te stranke za formiranje koalicije.

Ona je zahvalila graađanima na podršci, medijima na informisanju javnosi, diplomatskim predstavnicima kao i poslanicima koju su joj dali poverenje.Ostale vesti

Makron: Pozdravljam dogovor iz Ohrida, nastavićemo da učestvujemo u procesu dijaloga
Predsednik Francuske Emanuel Makron je na samitu Evropske unije pozdravio "dogovor Beograda i Prištine" kao "značajan napredak" i najavio da će Francuska i Nemačka nastaviti da aktivno učestvuju u procesu dijaloga.
  • 24.03.2023
Đilas: Oni koji su mahali papirima sad da objasne ko im je dao te falsifikate
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas rekao je za Nova.rs, reagujući na informacije koje su danas objavili istraživački mediji, a koji se odnose na fabrikovanje "afere Mauricijus", da je vlast deceniju izmišljala afere protiv njega u koje je poverovao veliki broj ljudi. On je dadao da je sada na novinarima i državnim funkcionerima, koji su govorili o njegovim tajnim računima na Mauricijusu, da objasne ko im je zaista dao te falsifikate.
  • 24.03.2023
Obradović najavio krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ’’priznanja okupacije’’

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, najavio je danas u Beogradu da će naredne nedelje podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "priznanje okupacije".

  • 24.03.2023
Osmani položila venac palim borcima sa ambasadorima Kvinte: „Zahvalni za 24. mart“
Predsednica Kosova Vjosa Osmani položila je venac na Spomenik palim vojnicima za slobodu i naglasila da će "građani Kosova uvek biti zahvalni za 24. mart, dan preokreta, nade i slobode".
  • 24.03.2023
Hil izjavio saučešće porodicama poginulih u NATO bombardovanju
Američki amasador Kristofer Hil uputio je danas saučešće porodicama poginulih u ratovima devedesetih i porodicama poginulih u NATO bombardovanju.
  • 24.03.2023
Lideri EU pozdravili dogovor Beograda i Prištine
Šefovi država i vlada zemalja članica Evropske unije pozdravili su dogovor koji su lideri Srbije i Kosova postigli 18. marta u Ohridu.
  • 24.03.2023