Vesti
Politika

Vjosa Osmani iz DSK nova predsednica parlamenta

Nakon što su poslanici danas izglasali novu vladu na čelu sa Aljbinom Kurtijem izabrali su na novoj sednici i novog presednika Skupštine Kosova - Vjosu Osmani iz DSK.
Vjosa Osmani iz DSK nova predsednica parlamenta
Vjosa Osmani (Foto kosovapress.com)

Za nju je glasalo 65 poslanika, a među njima i poslanici Srpske liste.

Prethodno je na to mesto izabran Glauk Konjufca iz Samoopredeljenja, što je dovelo do novih zastoja u pregovoru sa Samoopredeljenjem o vladajućoj koaliciji.

Međutim Konjufca je odstupio sa te funkcije i na to mesto izabrana je Osmanijeva, kao predstavnik DSK, što je i bio uslov te stranke za formiranje koalicije.

Ona je zahvalila graađanima na podršci, medijima na informisanju javnosi, diplomatskim predstavnicima kao i poslanicima koju su joj dali poverenje.Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020