Vesti
Politika

Vjosa i Orlando o kovidu-19 i prioritetima tokom predsedničkog mandata

Predsednica Kosova Vjosa Osmani razgovarala je sa ambasadorom Italije na Kosovu Nikolom Orlandom o pandemiji koronavirusa i prioritetima tokom predsedničkog mandata, navodi se u saopštenju.
Vjosa i Orlando o kovidu-19 i prioritetima tokom predsedničkog mandata
Nikola Orlando i Vjosa Osmani (Foto ZPRK)

Osmani i Orlando složili su se tokom sastanka "da nijedan proces ne može da se postigne uspešno dok se ne obezbede vakcine za građane Kosova protiv kovida-19", dodaje se u saopštenju informativne službe predsednice Kosova.

Osmani je dodala da je upravljanje pandemijom ključni prioritet i da je u tom pravcu Kosovu, više nego ikad, potrebna podrška prijatelja.

Predsednica Osmani je takođe potencirala da će aktivno raditi na stvaranju jedinstva među političkim akterima u zemlji, što će doprineti uspešnom upravljanju procesima od posebnog interesa za zemlju, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.Ostale vesti

CIK ograničava troškove političkih partija tokom predizborne kampanje

Centralna izborna komisija donela je odluku da ograniči troškove političkim subjektima za kampanju za lokalne izbore koji će se održati 17. oktobra.

  • 20.06.2021
Političke stranke mogu potrošiti do 950.633 evra za loklane izbore
Centralna izborna komisija odobrila je na subotnjem sastanku novčana ograničenja potrošnje političkih subjekata za lokalnu izbornu kampanju 17. oktobra. Prema odluci CIK-a, gornja granica rashoda je u iznosu od 950.633 evra.
  • 19.06.2021
Od danas prijava političkih partija za lokalne izbore na Kosovu
Prijava za sertifikaciju političkih partija, koalicija, građanskih inicijativa i nezavisnih kandidata koji žele da učestvuju u Lokalnim izborima na Kosovu biće moguća od danas do 16. avgusta, saopšteno je iz CIK-a.
  • 18.06.2021
Kurti u Beču zahteva priznanje od Srbije i deklaraciju o miru
Kosovski premijer Aljbin Kurti ponovio je na samitu u Beču da bi Kosovo i Srbija trebalo da potpišu zajedničku mirovnu deklaraciju sa opredeljenjem o nenapadanju i naglasio da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova i suoči se sa prošlošću, prenosi Koha.
  • 18.06.2021
Guterešu i drugi mandat generalnog sekretara UN
Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) izabrala je danas generalnog sekretara UN Antonija Gutereša za drugi petogodišnji mandat, javile su agencije.
  • 18.06.2021
Brnabić: Region frustriran odnosom EU prema proširenju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su se predstavnici zemalja Zapadnog Balkana u Beču složili da se svi osećaju jednako frustrirano kada je reč o evropskim integracijama i odnosa EU prema zemljama regiona, dodajući da nisu uspeli da se dogovore i oko drugih pitanja, poput deklaracije i regionalnih sporazuma.

  • 18.06.2021