Vesti
Politika

Vitia: Mere i nakon 13. septembra, odluka o odlaganju izbora uz konsultacije

Ministar zdravlja Kosova Arben Vitia rekao je da neće biti ukidanja mera ni nakon 13. septembra.
Vitia: Mere i nakon 13. septembra, odluka o odlaganju izbora uz konsultacije
Arben Vitia (Foto Kim arhiva)

Vitija je dodao i da će odluka o eventualnom odlaganju lokalnih izbora zakazanih za 17. oktobar biti doneta nakon konsultacija sa stručnjacima i Nacionalnim institutom za javno zdravlje.

"Ovo je odluka koja će biti doneta nakon konsultacija sa stručnjacima i NIJZK-om", rekao je on.

Što se tiče mogućnosti skraćivanja izborne kampanje, Vitia je rekla da su u ovom trenutku mere takve da zabranjuju velika okupljanja i da će takve ostati na snazi.Ostale vesti

Grubješić: Kurtijevi potezi očekivani, ali ne znači da su racionalni
Potpredsednica Centra za spoljnu politiku Suzana Grubješić ocenjuje da su najnoviji potezi kosovskog premijera Aljbina Kurtija, poput imenovanja Nenada Rašića za ministra, nakon izlaska Srba iz institucija očekivani, ali da to ne znači da su racionalni i da doprinose miru i stabilnosti.
  • 03.12.2022
Dačić o predlozima rešenja: Srbija jasno rekla šta su naše crvene linije
Da li će ići na samit Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tiranu, odlučiće sam predsednik Srbije, rekao je šef diplomatije Ivica Dačić. O predlozima rešenja odnosa sa Prištinom, koji se stavljaju pred Srbiju, kaže - treba sačekati pa videti.
  • 03.12.2022
Salvioli: Beograd i Priština bez odlaganja da nastave potragu za nestalima

Specijalni izvestilac UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija neponavljanja zločina Fabijan Salvioli pozvao je Beograd i Prištinu da nastave bez odlaganja potragu za nestalim licima, kao i da intenziviraju napore da se izvršioci teških kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava privedu pravdi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

  • 02.12.2022
Rašić: Legitimno sam izabran za ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da smatra da je legitimno izabran za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

  • 02.12.2022
Arsenijević se povukao, neće učestvovati na izborima
Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević list Danas.
  • 02.12.2022
Uplaćene
U četiri opštine na severu Кosova je počela isplata zarada onima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će zarade biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
  • 02.12.2022