Vesti
Politika

Visković: Mora se paziti na svaku reč

Situacija između Beograda i Prištine je sada takva da jedna iskra može da izazove požar, tako da se mora paziti na svaku reč, upozorio je bivši ambasador Srbije u Nemačkoj i profesor na Fakultetu političkih nauka Ivo Visković, ocenivši da je Bog na Balkanu rasporedio dovojno idiota koji mogu da izazovu štetu.
Visković: Mora se paziti na svaku reč
Ivo Visković (Printskrin N1 Srbija)

"Ako krene masovno nasilje, ne znam ko to može zaustaviti", rekao je Visković u emisiji "Iza vesti" na televiziji N1.

Prema njegovim rečima, pala je krv nedužnog deteta i teško je obuzdati ljude, a lični gest nasilnika koji je pucao se tumači kao da neko iza njega stoji, odnosno da je to svesna politička provokacija Srba.

On je ocenio da političari na Balkanu ne mogu da odole da zbog neke kratkoročne koristi daju izjave čije se posledice moraju mesecima ili godinama sanirati.

"Ako je Bog u nečemu bio pravedan prema Balkanu", našalio se Visković, to je što je "svakome dao dovoljno idiota".

"Ima ih na svakoj strani dovoljno koji su spremni da preduzmu akcije ili daju izjave koje nimalo ne koriste, nego samo štete", rekao je Visković.Ostale vesti

Izveštaj SAD: U Srbiji zabeležena značajna kršenja ljudskih prava
U Srbiji su zabeležena značajna kršenja ljudskih prava na koje upućuju navodi o ozbiljnoj korupciji u vladi i problemi sa nezavisnošću pravosuđa, navedeno je u izveštaju o stanju ljudskih koji je izneo državni sekretar SAD Entoni Blinken.
  • 20.03.2023
Borel: U Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel izjavio je nakon sastanka ministara spoljnih poslova država članica Unije u Briselu da u Ohridu sporazum nije potpisan iz pravnih razloga, ali da su se obe strane složile da njegova izjava data nakon sastanka predstavlja "njihovu posvećenost tome da u potpunosti ispune obaveze koje proizilaze iz tog sporazuma i aneksa za njegovu primenu".

  • 20.03.2023
EU odbila učešće prištinske delegacije bez fusnote na donatorskoj konferenciji
Evropska unija onemogućila je danas kosovskom ministru finansija Hekuranu Muratiju da učestvuje na donatorskoj konferenciji za Tursku i Siriju u Briselu, insistirajući da Kosovo bude predstavljeno uz fusnotu.
  • 20.03.2023
Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023