Vesti
Politika

Vigemark: Novi sistem funkcioniše, Euleks prati implementaciju sporazuma

Šef Misije vladavine prava EU na Kosovu (Euleks) Lars Gunar Vigemark, izjavio je da se sporazum o registarskim tablicama primenjuje na administrativnim prelazima između Srbije i Kosova, te da novi sistem funkcioniše.
Vigemark: Novi sistem funkcioniše, Euleks prati implementaciju sporazuma
Sa prelaza Jarinje (Foto Tviter L.Vigemark)

Vigemark je u objavi na društvenoj mreži Tviter napisao da su Euleksove ekipe za nadgledanje danas bile na terenu, kako bi ispratile prvi dan implementacije sporazuma, koji su 30. septembra u Briselu potpisale delegacije Beograda i Prištine.

"Naši timovi za nadzor posetili su danas svih šest zajedničkih prelaza između Kosova i Srbije, kako bi ispitali da li se primenjuje nov režim nalepnica na registarskim tablicama. Novi sistem funkcioniše i saobraćaj se odvija nesmetano. EULEX će nastaviti sa praćenjem implementacije sporazuma", dodao je Vigemark.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021