Vesti
Politika

Vigemark: Medicinski tim EULEKS-a ponovo pregledao Pantića

Na zahtev nadležnih kosovskih vlasti, medicinski tim EULEKS-a sinoć je pregledao Dejana Pantića koji je zadržan u pritvoru Kosovske policije na Jarinju, izjavio je šef ove misije na Kosovu Lars Gunar Vigemark.

Vigemark: Medicinski tim EULEKS-a ponovo pregledao Pantića
Lars Gunar Vigemark (Foto Euleks)

"Na zahtev nadležnih kosovskih vlasti, medicinski tim Euleksa juče uveče je pregledao gospodina D.P. koji je zadržan u pritvoru kosovske policije", napisao je na Tviteru Lars Gunar Vigemark.

"Ovo je drugi lekarski pregled Dejana Pantića koji je sproveo medicinski tim EULEKS-a, prvo se dogodio pre nedelju dana", istakao je Vigemark.

Podsetimo, Dejan Pantić uhapšen je 10. decembra na Jarinju. Njemu je određena mera sudskog pritvora od 30 dana.Ostale vesti

Direktor Kosovske policije posetio stanice na severu Kosova
Novoimenovani direktor Kosovske policije Gazmend Hodža obišao je danas, zajedno sa svojim zamenikom Dejanom Jankovićem, policijske stanice na severu Kosova, odnosno direkcije regiona Mitrovica Sever, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 20.03.2023

Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je da je delegacija Kosova na sastanku u subotu u Ohridu bila maksimalno posvećena i konstruktivna, ali i kreativna sa ponudama i predlozima koje je "druga strana" odbila.

  • 20.03.2023
„Albanci su ostavljeni na kiši“: Nemačka štampa o pregovorima u Ohridu
Da li je Srbija u Ohridu de fakto priznala Kosovo i ko je tu napravio veće ustupke? To razmatra štampa na nemačkom.
  • 20.03.2023
Makleod: Srbija i Kosovo dogovorom u Ohridu napravili hrabar korak napred

Ambasadorka Velike Britanije u Beogradu, Šan Makleod, izjavila je danas da su lideri Srbije i Kosova napravili hrabar i značajan korak napred postizanjem dogovora u subotu u Ohridu.

  • 20.03.2023
Kurti u četvrtak pred poslanicima o sastanku u Ohridu
Kosovski premijer Aljbin Kurti govoriće pred poslanicima Skupštine Kosova o sastanku održanom u Ohridu prošlog vikenda. 
  • 20.03.2023
Eskobar: Dogovor pravno obavezujuć, fokusiranje na potpis nepotrebno

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da su u Ohridu Srbija i Kosovo postigli pravno obavezujući dogovor i da je fokusiranje na potpisivanje sporazuma nepotrebno.

  • 20.03.2023