Vesna Mikić: Demokratija na Kosovu samo privid

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je danas Vesnu Mikić sa mesta zamenika ministra pravde, navodeći da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama "nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrednosti".

Podeli ovaj članak sa:
 • Vesna Mikić (Foto KIM)

U odgovoru na svoju smenu, Mikićeva kaže da je demokratija na Kosovu samo privid.

“Ako mi predstavnici srpske zajednice moramo da pričamo i razmišljamo samo na način na koji oni očekuju i što žele da čuju, onda o kakvoj demokratiji danas govorimo”, rekla je Vesna Mikić za RTV Puls.

Mikićeva je na svom privatnom Fejsbuk nalogu, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije, juče napisala "da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namerno planirani genocid od strane NATO alijanse".

Iz kabineta premijera Kosova već danas stigla je odluka o njenoj smeni, uz obrazloženje da se je reč o govoru mržnje koji je sankcionisan Ustavom i zakonom..

Dosadašnja zamenica ministra pravde u kosovskoj vladi ispred Srpske liste kaže da joj je vest o smeni donela prijateljica koja je to videla na Haradinajevom fejsbuk profilu. S obzirom na to da zvanično nije dobila informaciju o svojoj smeni, Vesna Mikić najavljuje da će se sutradan redovno pojaviti na radnom mestu.

“Smatram da ničija prava nisu povređena ako ja iznosim svoje mišljenje i stav na svom privatnom fejsbuk profilu. Ako ja, kao predstavnica srpskog naroda nemam pravo da pomenem taj dan, za koji svi u svetu znaju da je to bio protivpravni akt i da je agresija na Srbiju bila nepravedan čin, kako onda možemo da shvatimo njihovu “epopeju” u mestu Prekaze kod Peći kada oni obeležavaju dan početka agresije na SRJ kao istorijski dan za albanski narod na Kosovu”, rekla je Mikićeva i dodala da ako je demokratija namenjena za samo jednu zajednicu na Kosovu, nemamo o čemu da razgovaramo.

Ostale vesti

 • Stefanović: Netačne tvrdnje Prištine o Interpolu

  Stefanović: Netačne tvrdnje Prištine o Interpolu

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su apsolutno netačne tvrdnje prištinskih zvaničnika da su se skoro svi učesnici rasprave na sednici Izvršnog komiteta Interpola založili da se zahtev razmatra na Generalnoj skupštini i da predstavljaju pritisak na članove Izvršnog komiteta i to u trenutku dok sednica još traje.

 • U Sporazumu večeras Augustin Paljokaj

  U Sporazumu večeras Augustin Paljokaj

  U novoj emisiji Sporazum koja je večeras na programu od 21 čas u intervjuu sa dopisnikom Koha ditore i zagrebačkog Jutarnjeg lista Augustinom Paljokajem govorimo o mogućnostima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma između Prištine i Beograda u svetlu nedavno održanih evropskih izbora.

 • Koha: Generalna skupština Interpola glasaće o Kosovu

  Koha: Generalna skupština Interpola glasaće o Kosovu

  Izvršni komitet Interpola raspravljao je o zahtevu Kosova za članstvo u ovoj instituciji i odlučio da odobri zahtev kosovske policije za glasanje na Generalnoj skupštini Interpola, koja je će se ove godine održati u Čileu, prenosi Koha.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane