Vesna Mikić: Demokratija na Kosovu samo privid

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio je danas Vesnu Mikić sa mesta zamenika ministra pravde, navodeći da u kosovskoj vladi i kosovskim institucijama "nema mesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrednosti".

Podeli ovaj članak sa:
 • Vesna Mikić (Foto KIM)

U odgovoru na svoju smenu, Mikićeva kaže da je demokratija na Kosovu samo privid.

“Ako mi predstavnici srpske zajednice moramo da pričamo i razmišljamo samo na način na koji oni očekuju i što žele da čuju, onda o kakvoj demokratiji danas govorimo”, rekla je Vesna Mikić za RTV Puls.

Mikićeva je na svom privatnom Fejsbuk nalogu, povodom 20 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije, juče napisala "da je nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namerno planirani genocid od strane NATO alijanse".

Iz kabineta premijera Kosova već danas stigla je odluka o njenoj smeni, uz obrazloženje da se je reč o govoru mržnje koji je sankcionisan Ustavom i zakonom..

Dosadašnja zamenica ministra pravde u kosovskoj vladi ispred Srpske liste kaže da joj je vest o smeni donela prijateljica koja je to videla na Haradinajevom fejsbuk profilu. S obzirom na to da zvanično nije dobila informaciju o svojoj smeni, Vesna Mikić najavljuje da će se sutradan redovno pojaviti na radnom mestu.

“Smatram da ničija prava nisu povređena ako ja iznosim svoje mišljenje i stav na svom privatnom fejsbuk profilu. Ako ja, kao predstavnica srpskog naroda nemam pravo da pomenem taj dan, za koji svi u svetu znaju da je to bio protivpravni akt i da je agresija na Srbiju bila nepravedan čin, kako onda možemo da shvatimo njihovu “epopeju” u mestu Prekaze kod Peći kada oni obeležavaju dan početka agresije na SRJ kao istorijski dan za albanski narod na Kosovu”, rekla je Mikićeva i dodala da ako je demokratija namenjena za samo jednu zajednicu na Kosovu, nemamo o čemu da razgovaramo.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane