Vesti
Politika

Veselji: Uskoro tribunal za srpske zločine

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da će "uskoro biti pokrenuto formiranje tribunala, koji će suditi za zločine i genocid koji je srpska država počinila tokom rata na Kosovu".
Veselji: Uskoro tribunal za srpske zločine
Kadri Veselji (Foto Kim)

Kadri Veselji je na komemoraciji stradalih Albanaca u selu Sudimlje kod Vučitrna najavio da će imati "rezoluciju i inicijativu u skupštini o pravdi koja stavlja odgovorne za te zločine u prvi plan".

"Danas sam upravo započeo sastanke u skupštini, sa našim telima za sprovođenje zakona, tužilaštvom, pravosuđem, sa udruženjima nestalih osoba i žrtvama rata, da bi se završilo odlukom skupštine Kosova da postoji tribunal", rekao je Veselji.

Veselji tvrdi da su "srpske državne i vojne, policijske i paravojne snage izvršile 186 masakra na Kosovu".Ostale vesti

Lajčak stigao na Kosovo

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doputovao je na Kosovo, čime je započeo posetu Zapadnom Balkanu, a u toku ove nedelje posetiće Beograd i Podgoricu.

  • 01.03.2021
Gogić: Glasovi za “UZAH” i Romsku inicijativu su najverovantije glasovi za Srpsku
Analitičari Fadilj Ljepaja i  Ognjen Gogić, različito ocenjuju to što je Građanska inicijativa “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, osvojila nekoliko hiljada glasova u većinski srpskim opštinama. U specijalnoj emisiji posvećenoj rezultatima poslednjih parlamentarnih izbora Gogić je kazao da to može biti štetno po srpsku zajednicu, dok Ljepaja smatra da je glasanje za pripadnike različitih zajednica potpuno legalno i legitimno.
  • 01.03.2021
Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
  • 01.03.2021
CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021