Veselji reagovao na nove pozive Specijalnog suda za Krasnićija i Bašotu

Predsednik Skupštine Kosova i lider PDK, Kadri Veselji, reagovao je nakon novih poziva od strane Specijalnog suda upućenih bivšem portparolu OVK, Jakupu Krasnićiju i bivšem članu Vrhovnog štaba, Sokolju Bašotu.

Podeli ovaj članak sa:
 • Kadri Veselji (Foto: Kim)

„Ovo je udarac za moje drugove, OVK i našu borbu, ali siguran sam da ćemo i ovaj izazov zajedno prevazići sa hrabrošću i ojačati od njega“, napisao je između ostalog Veselji na svojoj Fejsbuk stranici.

„Sa žaljenjem sam primio danas vest o pozivu Specijalnog suda za bivšeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova, Jakupa Krasnićija i to odmah nakon poziva i bivšem načelniku štaba OVK, Bisljimu Zirapiju, kao i bivšem komandantu Operativne zone Dukađini, Ramušu Haradinaju, te bivšem pripadniku OVK, Sokolju Bašotiju. Ovo je udarac za moje drugove, OVK i našu borbu, ali siguran sam da ćemo sa hrabrošću, zajedno, i ovaj izazov pobediti i izaći jači nego ranije. Uveren sam da će se oni opet vratiti nevini i ponosni, jer je pravo bilo i ostaje na našoj strani, a mi smo bili na pravoj strani istorije”, napisao je Veselji.

Ostale vesti

 • Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Špend Ahmeti podneo ostavku na mesto predsednika SDP

  Predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti podneo je ostavku na ovu funkciju i na svom Fejsbuku napisao, "budući da je od izbora 6. oktobra prošlo više od dva meseca, mi smo kao Socijaldemokratska stranka imali vremena da procenimo izborni rezultat i dogovorili smo se da ne upiremo prstom ni u koga pojedinačno, jer smo svi bili odgovorni za odluke za koje verujemo da su razumne i pravične".

 • Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Fila: Haški tribunal razmatrao dokument koji Ziberaj spominje

  Toma Fila, advokat i član Predsedništva Socijalističke partije Srbije tvrdi da je dokument koji spominje savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova, Jetljir Ziberaj, razmatran u Haškom tribunalu i da predstavlja "pravi dokaz" da se rukovodstvo Socijalističke partije Srbije 17. februara 1999. zalagalo samo za mir, političko rešenje i ravnopravnost svih naroda na Kosovu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane