Veselji poziva na okupljanje protiv Srbije

Predsednik opozicione DPK i predsednik parlamenta Kadri Veselji kaže da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu, ali je, dodaje, "lično spreman da se suoči sa Srbijom". Pozvao je Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO-a, da se svi "okupe protiv Srbije".

Podeli ovaj članak sa:
  • Kadri Veselji (Foto Kim)

Kadri Veselji je, gostujući u emisiji Rubikon na KTV, rekao da će se on "suočiti sa Srbijom" kao što je to uradio pre 20 godina.

"Inšala (ako da Bog) više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne verujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim Gospode bože da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS-a", rekao je Veselji u sinoćnoj emisiji.

Ističe da ni na koji način ne želi da udovolji željama Srbije, ali da nijednim svojim gestom neće destbilizovati stanje na Kosovu.

"Nisam u politici da se takmičim u tome da li je jači Hašim (Tači), Isa (Mustafa) ili Ramuš (Haradinaj), ja sam samo protiv Vučića", poručio je Veselji uveren da prištinska vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog nametnutih taksi na srpsku robu.

Priština, prema njegovim rečima, treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

"Makedonija i Crna Gora su u NATO, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije", pozvao je Veselji.

"Nismo protiv Haradinaja, mi smo protiv Vučića"

Veselji se protivi rekonstrukciji vlade u kojoj ne bi bio Ramuš Haradinaj, kao i pritiscima koji se na aktuelnog premijera privremenih prištinskih institucija vrše zato što ne želi da ukine takse nametnute na proizvode iz Srbije.

"Rekao sam, nemojte vršiti pritisak na Ramuša, ja sam predlagač te mere. Nismo mi ovde da njega nadmudrimo nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića", rekao je Veselji na KTV.

U Prištini se ovih dana spekuliše da bi aktuelna vlada mogla biti rekonstruisana i da u njoj više ne bi bilo Haradinaja, čiji stav o taksama šteti odnosima Prištine i SAD, a kao mogući novi partneri u koaliciji pominju se opozicione DSK Ise Mustafe i SDP Spenda Ahmetija.

Veselji, međutim odbacuje tu mogućnost i ističe da želi da aktuelna vlada ostane do kraja mandata.

Kako je prenela Koha, poručio je i da neće biti predsednik parlamenta ako bude formirana nova vlada koja ne bi radila za, kako je naveo, "interese zemlje".

Upitan da li bi Mimoza Kusari-Ljilja iz Alternative dobila podršku njegove DPK za premijera u novoj vladi, Veselji kaže da ne zna da li je postojala takva ideja.

"DPK je dao mnoge premijere", rekao je i ponovio da smatra da ova vlada trebalo da preuzme odgovornost i suoči se sa Beogradom o pitanju Kosova.

"Oni (Beograd) nas blokiraju, ali su barem bili oštećeni i pokazali da žele moć", rekao je Veselji.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane