Vesti
Politika

Veselji: Postignut dogovor o demarkaciji

Predsednik Skupštine Kadri Veselji saopštio je da je postignut dogovor oko ratifikacije Sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom u kosovskom parlamentu.
Veselji: Postignut dogovor o demarkaciji
Bedžet Pacoli, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj (Foto privatna arhiva)

„Poštovani građani, upravo smo postigli dogovor oko ratifikacije Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Želim da se zahvalim premijeru (Ramušu) Haradinaju, Demokratskom savezu Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsedniku Vlade (Bedžetu) Pacoliju na spremnosti za postizanje dogovora i konstruktivnom dijalogu. Ova saradnja treba da nas vodi i kroz druge važne procese", napisao je Veselji na svom Fejsbuk profilu.

Skupština Kosova je ove nedelje u dva navrata pokušala da ratifikuje Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom. Međutim, obe sednice parlamenta, održane u četvrtak i petak, bile su odložene.

Naredna je zakazana za sredu u 10 sati.

Ratifikacija Sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom je jedan od preostala dva uslova da se Kosovu odobri liberalizacija viznog režima.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021