Vesti
Politika

Veselji poručuje Srbima: Očuvajte mir, izbegnite propagandu

I predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji danas je putem društvene mreže Fejsbuk pozvao Srbe na severu da “očuvaju mir i izbegnu propagandu" koja, kako tvrdi, ima za cilj "instrumentalizaciju akcije javnog reda u političke svrhe”.
Veselji poručuje Srbima: Očuvajte mir, izbegnite propagandu
Kadri Veselji (Foto Kim)

“Napori za uspostavljanje reda i zakona su najpre u njihovoj službi, jer se oni dugo osećaju ugroženim zbog prisustva organizovanog kriminala”, tvrdi predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

Povodom današnje akcije specijalne jedinice Kosovske policije, Veselji je saopštio da “ne postoji važniji cilj za od garantovanja vladavine prava na teritoriji Republike Kosovo”.

“Uveravam sve da je Republika Kosovo država svih njenih građana, bez obzira na etničku pripadnost i veru i ostaje ozbiljno posvećena zaštiti prava i interesa svih svojih građana gde god oni živeli”, napisao je Veselji na Fejsbuku.

Tvrdi da niko nije iznad prava, uključujući i one koji su zloupotrebili službeni položaj.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021