Vesti
Politika

Veselji najavljuje i "demarkaciju sa Srbijom"

Odbor za spoljne poslove parlamenta u Prištini podržao je Predlog Zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.
Veselji najavljuje i
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

Taj predlog će se naći na današnjoj sednici kosovske skupštine, a tokom odlučivanja o njemu, sastanku u Prištini nisu prisustvovali predstavnici Srpske liste.

Predsedavajući Kadri Veselji najavio je skoru "demarkaciju sa Srbijom".

Ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom, koji je potpisan krajem avgusta 2015. u Beču, jedan je od glavnih uslova da Priština dobije liberalizaciju viznog režima sa zemljama EU.

Šef poslaničke grupe opozicionog pokreta Samoopredjeljenje, Visar Imeri, najavio je da će njegove kolege biti protiv predloženog zakonskog akta, preneli su prištinski mediji.Ostale vesti

CIK: Glasovi sa dva biračka mesta se neće računati

Centralna izborna komisija Kosova odlučila je da se rezultati izbora sa dva biračka mesta ne uključe u rezultat vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara.

  • 02.03.2021
Lajčak sa Rakićem i Jevtićem o nastavku dijaloga

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sastao se sa predsednikom Srpske liste, Goranom Rakićem i potpredsednikom Daliborom Jevtićem, a glavne teme sastanka bile su nedavno održani vanredni parlamentarni izbori i nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

  • 02.03.2021
Petković sa ambasadorom Pinterom o političkoj situaciji na Kosovu
Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ambasadorom Mađarske u Republici Srbiji Atilom Pinterom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu kao i o nastojanjima Beograda da se u dijalogu sa Prištinom dođe do kompromisnog rešenja, navodi se u saopštenju.
  • 02.03.2021
Prebrojani uslovni i glasovi osoba sa posebnim potrebama
U Centru za brojeve i rezultate završeno je prebrojavanje uslovnih i glasova osoba sa posebnim potrebama.
  • 02.03.2021
Lajčak: Dijalog može biti završen za nekoliko meseci
Specijalni predstvanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastao se sa v.d. predsednicom Kosova Vjosom Osmani i poručio, nakon sastanka, "da Kosovo i Srbija treba da odluče koliko brzo žele da idu napred", kada je dijalog u pitanju.
  • 02.03.2021
Kurti: Dijalog nije ni prvi ni drugi prioritet
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje (PS), Aljbin Kurti, sinoć je izjavio da dijalog sa Srbijom ne može biti ni prvi ni drugi prioritet vlade.
  • 02.03.2021