Vesti
Politika

Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio

Bivši predsednik Skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je istakao da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti prihvatio sve protiv čega se borio.
Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Danas tražim da kažeš građanima Kosova kakva je ova vlada i da li želiš da se boriš protiv Srbije ili nas", upitao je tokom skupštinske sednice Veselji mandatara Kurtija.

Veselji je kazao da je prethodna vlast ostavila Kosovo sa budžetom koji je četiri puta veći nego što je bio.

"Danas Kosovo ima budžet koji je 4 puta veći, ima vojsku i policiju, stabilnost, ima suverenost, kontrolu nad granicama, ima svoju zastavu, ima mnogo šta što je postignuto, ima još da se radi, nikada nismo bežali od odgovornosti", kazao je Veselji, i dodao:

"Danas si ti (Kurti) premijer Kosova koje si nazivao neuspešnim, ismejao si nacionalnu zastavu, danas zastavu koristiš za svoje političke igre".Ostale vesti

Sunjog razgovarao sa predstavnicima manjinskih zajednica na Kosovu

Ambasador EU na Kosovu Tomaš Suniog sastao se sa predstavnicima manjinskih zajednica u Skupštini Kosova i Vladi, sa kojima je razgovarao o sporazumu za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

  • 27.03.2023
Hil: Sporazum se tiče Kosova, a ne pitanja albanske manjine u Srbiji
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.
  • 27.03.2023
Skoplje i Tirana pozvali Beograd i Prištinu da primene dogovor iz Ohrida
Ministri spoljnih poslova Severne Makedonije i Albanije, Bujar Osmani i Olta Džačka, pozvali su danas Srbiju i Kosovo da bez odlaganja sprovedu dogovor koji su postigli u Ohridu.
  • 27.03.2023
EU poziva na mir i uzdržanost uoči organizovanja izbora na severu

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano je ocenio da se moraju obezbediti okolnosti za održavanje mirnog izbornog procesa 23. aprila na severu Kosova, te pozvao sve strane na uzdržanost.

  • 27.03.2023
Trajković: ZSO vodi ka nezavisnosti Kosova
Predsednik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković rekao je u emisiji Slobodno srpski da srpskih političkih predstavnika u razgovoru o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, kao i formiranju Zajednice srpskih opštine nema, jer su oni, kako je naveo, "inkorporisani od strane Aleksandra Vučića, koji preko svoje ispostave, Srpske liste, upravlja srpskim narodom i problemima".
  • 27.03.2023
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu izjavila je da stav njene države, koja nije priznala nezavisnost Kosova, o tome ostaje isti.
  • 27.03.2023