Vesti
Politika

Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio

Bivši predsednik Skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je istakao da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti prihvatio sve protiv čega se borio.
Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Danas tražim da kažeš građanima Kosova kakva je ova vlada i da li želiš da se boriš protiv Srbije ili nas", upitao je tokom skupštinske sednice Veselji mandatara Kurtija.

Veselji je kazao da je prethodna vlast ostavila Kosovo sa budžetom koji je četiri puta veći nego što je bio.

"Danas Kosovo ima budžet koji je 4 puta veći, ima vojsku i policiju, stabilnost, ima suverenost, kontrolu nad granicama, ima svoju zastavu, ima mnogo šta što je postignuto, ima još da se radi, nikada nismo bežali od odgovornosti", kazao je Veselji, i dodao:

"Danas si ti (Kurti) premijer Kosova koje si nazivao neuspešnim, ismejao si nacionalnu zastavu, danas zastavu koristiš za svoje političke igre".Ostale vesti

Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020
Severna Mitrovica i Zvečan u karantinu
Krizni štabovi opština Severna Mitrovica i Zvečan doneli su na današnjem sastanku odluku o stavljanju pod karantin ove dve opštine, zbog pojave novih slučajeva inficiranih koronavirusom i u cilju zaštite građana, saopštio je nakon sastanka kriznih štabova gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
  • 03.04.2020
Šef evropske diplomatije Evropske unije Žozep Borel rekao je da će novoimenovani specijalni predstavnik Miroslav Lajčak "umeti da ponovo pokrene dijalog Beograda i Prištine".
  • 03.04.2020
Lajčak zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog BG i PR
Bivši šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak od danas je i zvanično specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i ostala pitanja koja se tiču Zapadnog Balkana, saopštilo je Evropsko veće. Predviđeno je da njegov mandat na toj funkciji traje 12 meseci.
  • 03.04.2020
EP: Ukidanje taksi presudno za nastavak dijaloga
Evropski parlament pozdavio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije i BiH i naglasio da je u pitanju važan signal za političku saradnju.
  • 03.04.2020
Stiglo 7 eksperata sa Instituta
Kako bi pomogli u organizovanju zdravstvenog sistema u srpskim sredinama, na Kosovo je sa Instituta "Batut" stiglo je 7 eksperata, saopštio je u današnjem izveštaju direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 02.04.2020