Vesti
Politika

Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio

Bivši predsednik Skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji je istakao da je lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti prihvatio sve protiv čega se borio.
Veselji: Kurti prihvatio sve protiv čega se borio
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Danas tražim da kažeš građanima Kosova kakva je ova vlada i da li želiš da se boriš protiv Srbije ili nas", upitao je tokom skupštinske sednice Veselji mandatara Kurtija.

Veselji je kazao da je prethodna vlast ostavila Kosovo sa budžetom koji je četiri puta veći nego što je bio.

"Danas Kosovo ima budžet koji je 4 puta veći, ima vojsku i policiju, stabilnost, ima suverenost, kontrolu nad granicama, ima svoju zastavu, ima mnogo šta što je postignuto, ima još da se radi, nikada nismo bežali od odgovornosti", kazao je Veselji, i dodao:

"Danas si ti (Kurti) premijer Kosova koje si nazivao neuspešnim, ismejao si nacionalnu zastavu, danas zastavu koristiš za svoje političke igre".Ostale vesti

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nije izglasan
Poslanici kosovske skupštine nisu podržali nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe OVK nakon prvog razmatranja, pa će biti vraćen u proceduru na ponovni postupak.
  • 13.08.2020
Dačić: Priština laže, ne želi kompromis
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija bila jasna da želi kompromis u rešavanju kosovskog problema i da želi dijalog, ali "ne prihvata nametanje unapred pripremljenih rešenja".
  • 13.08.2020
Haradinaj kandidat za kosovskog predsednika
Alijansa za budućnost Kosova kandidovaće svog predsednika Ramuša Haradinaja za kosovskog predsednika, ako Hašimu Tačiju bude potvrđena optužnica u Hagu za ratne zločine.
  • 13.08.2020
Mustafa: DPK da povuče zakon za zaštitu vrednosti rata OVK

Uprkos činjenici da je Demokratski savez Kosova najavio da će podržati u prvom pretresu Nacrt zakona za zaštitu vrednosti rata OVK, predsednik te stranke Isa Mustafa smatra da je potrebno da DPK, koja je inicijator predloga, povuče ovaj nacrt zakona.

  • 13.08.2020
OEBS se pridružio kritikama Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK

Kritikama međunarodnih predstavnika na Kosovu povodom Nacrta zakona o zaštiti vrednosti OVK, koji će se u prvom čitanju ponovo naći pred poslanicima u kosovskoj skupštini, pridružila se i misija OEBS-a na Kosovu.

  • 12.08.2020
Skupština inicira formiranje istražne komisije za hidroelektrane

Predsedništvo Skupštine Kosova preuzelo je inicijativu za formiranje parlamentarne istražne komisije koja bi istraživala moguće zloupotrebe u procesu izgradnje, licenciranja i rada hidroelektrana, piše Koha.

  • 12.08.2020