Vesti
Politika

Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da američka vojna baza "Bondstil" neće biti zatvorena ali da je treba biti pametan da bi je zadržali na Kosovu.
Veselji: Bondstil ostaje, ali treba i da ga sačuvamo
Kadri Veselji (Foto arhiva Kim)

"Sjedinjene Države su najsigurniji partner Kosova, u formiranju države. To su pogrešne ideje kada misle da ćemo imati štete od SAD. Takav pristup mora biti zaustavljen. Nemamo partnera u Rusiji, nego u SAD. Ostaće Bondstil, ali bi trebalo da budemo mudriji da ga zadržimo. Moramo dovesti američke investitore", rekao je Kadri Veselji u Prištini nakon sednice Predsedništva skupštine.

Za zahteve zvaničnika američkog Saveta za nacionalnu bezbednost o suspenziji takse na srpske proizvode rekao je da svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav Sjedinjenih Američkih Država trebalo bi da bude i stav Kosova.

"To je veoma pozitivna poseta, upravo zbog činjenice da ljudi sa mnogo odgovornosti dolaze ovde. Tu delegaciju sam upoznao u Beloj kući, blizu predsednika Trampa. Svaka poruka, odgovor, zahtev ili stav SAD treba da budu i stav Kosova. Ono što moramo da uradimo nije da dramatiziramo situaciju. Mnoge stvari koje se dešavaju poslednjih meseci na Kosovu koriste se za unutrašnje prilike i to šteti građanima Kosova. Moramo da se orijentišemo na ono sa čime smo se suočili, Srbijom, a ne Amerikom", rekao je Veselji.Ostale vesti

Stubla: Vojska Srbije ušla na teritoriju Kosova

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore u vladi Kosova Meljiza Haradinaj-Stubla izjavila je da se ulazak pripadnika Vojske Srbije i Žandarmerije 7. avgusta u selo Karačevo predstavlja kao sinhronizovana patrola, ali da je reč o zajedničkoj patroli KFOR-a i Vojske Srbije, za šta prema njenom mišljenju, niko nema mandat ili ovlašćenje.

  • 10.08.2020
Hadžiju: PS potrebno još 9 potpisa za zahtev za obaranje vlade

Pokret Samoopredeljenje najavio je u četvrtak da počinje sa prikupljanjem potpisa za podnošenje zahteva za izglasavanje nepoverenja vladi Avdulaha Hotija. Za sada imaju 31 od 40 potrebnih potpisa poslanika, što je ujedno i broj poslanika ovog pokreta u poslaničkoj grupi.

  • 09.08.2020
Avdulah Hoti:

Premijer Kosova Avdulah Hoti poručio je povodom patroliranja Vojske Srbije kod Kosovske Kamenice zajedno sa Kforom da su granice Kosova sigurne i da nema mesta za paniku.

  • 08.08.2020
Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020