"Veći pritisci na Srbe kako se budu približavali izbori na KiM"

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da će se, kako se približavaju parlamentarni izbori na KiM, nastaviti pritisci na Srbe.

Podeli ovaj članak sa:
  • Igor Simić (Foto arhiva Kim)

Igor Simić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da "hapšenja Srba predstavljaju pokušaj da se napravi veštački balans zbog toga što Specijalni sud poziva bivše pripadnike OVK".

Naveo je da je, što se tiče Srpske liste, Vlada u Prištini pala pre godinu dana, kada su počele serije poteza čiji je cilj bio zastrašivanje Srba.

Simić ukazuje da će, kako se budu približavali izbori, ta politika zastrašivanja dobiti još više na značaju, "jer albanski lideri nemaju šta da ponude biračima, već samo mržnju prema Srbima".

Rekao je da Srpsku listu obavezuje odlučnost građana da opstanu na KiM kao i 95 odsto glasova koje je dobila na izborima u opštinama na severu.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Simić je rekao da je namera onih koji su izazvali izbore pre svega da iz toga politički profitiraju i da blokiraju dijalog.

Naveo je da sa srpske strane, predsednik Aleksandar Vučić pokušava da reši pitanje ali da Priština izbegava mogućnost nastavka dijaloga.

Ističe da u Prištini nema nikoga ko želi da pokrene dijalog, da sve partije izbegavaju tu temu i da je neće ponuditi biračima.

Kada je reč o rokovima za održavanje izbora, Simić kaže da, prema dosadašnjim informacijama, ostavka Ramuša Haradinaja još nije zvanično predata.

Kada se ona preda, predsednik Hašim Tači ima rok od deset dana da raspiše izbore koji onda treba da se održe u roku od 30-40 dana.

Zato, Simić kaže da je prva polovina septembra realan rok za održavanje parlamentarnih izbora.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane