Vesti
Politika

Varhelji sutra na Kosovu

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji dolazi na Kosovo u okviru zvaničnih poseta zapadnom Balkanu.
Varhelji sutra na Kosovu
Varhelji (Foto EU)

Varhelji će sutra posetiti Kosovo.

Sastaće se sa predstavnicima institucija kako bi razgovarao o pitanju antikovid vakcina.

Posetu je najavio putem objave na Tviteru.

„Otputovaću na zapadni Balkan da bih poslao jasnu poruku: Stalo nam je! Mi brinemo o svojim partnerima i brinemo o njihovim zdravstvenim radnicima i najugroženijima. Distribucija vakcina potvrđuje našu stalnu posvećenost pružanju podrške, kao što smo to činili od izbijanja pandemije."

Evropska komisija najavila da će zemljama regiona biti isporučena 651.000 doza vakcina Fajzer u nedeljnim tranšama od početka maja do avgusta.

Varhelji je u ponedeljak boravio u Srbiji, danas je u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, a u sredu u Albaniji i na Kosovu.Ostale vesti

Nastavljena blokada prelaza Brnjak i Jarinje
Administrativni prelazi na severu Kosova Brnjak i Jarinje i dalje su pod blokadom zbog protesta Srba nezadovoljnih odlukom prištinskih vlasti o ukidanju tablica sa neutralnom oznakom.
  • 28.09.2021
Stano: Petković i Bisljimi u sredu u Briselu
Portparol EU Peter Stano potvrdio je da će se glavni pregovarači Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi sastati u sredu, 29. septembra, u Briselu. Prethodno je Stano naglasio da će "prvi pozitivan korak" u rešavanju trenutne situacije na Kosovu biti dolazak glavnih pregovarača u Brisel.
  • 27.09.2021
Vučić i Kurti u Briselu do kraja nedelje?
Glavni pregovarači Kosova i Srbije će se najverovatnije sastati u toku ove nedelje u Briselu, objavio je danas na redovnoj konferenciji za medije portparol Evropske unije Peter Stano, prenosi Slobodna Evropa.
  • 27.09.2021
Rad Opštine Severna Mitrovica obustavljen zbog kovid pozitivnih
Zbog četiri službenika, kojima je tokom vikenda potvrđen pozitivan test na koronavirus, Opština Severna Mitrovica obustavlja rad do daljeg. Ovo je za Kontakt Plus radio, potvrdila zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.
  • 27.09.2021
Vučić: Posvećeni očuvanju mira
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u razgovoru sa ambasadorima Kvinte da je Srbija posvećena očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali da nikako neće dozvoliti poniženje ni države, ni njenih građana, saopšteno je iz njegovog kabineta.
  • 27.09.2021
Kriza na severu i predizborna kampanja

Epidemiološka situacija na Kosovu je izvesna prepreka da se predizborna kampanja odvija u redovnim uslovima, a RTV Kim je želela da sazna da li su uspostavljanje reciprociteta u vezi sa srpskim tablicama od 17. oktobra i događaji koji su potom usledili na Brnjaku i Jarinju takođe uticali na njen tok. Analitičari iz Beograda i Mitrovice imaju različita mišljenja.

  • 27.09.2021