Vesti
Politika

Vanredno zasedanje Skupštine o slanju KBS-a u inostranstvo

Na zahtev premijera Kosova Avdulaha Hotija, od 18:00 h biće održano vanredno zasedanje Skupštine Kosova.
Vanredno zasedanje Skupštine o slanju KBS-a u inostranstvo
Skupština Kosova (Foto arhiva Kim)

Na dnevnom redu će biti samo jedna tačka - donošenje odluke o zajedničkom slanju kontingenta Kosovskih bezbednosnih snaga u misije u inostranstvo, zajedno sa Nacionalnom gardom Ajove.

Kako je saošteno, Vlada Kosova je 31. decembra 2020. godine odobrila odluku o zajedničkom slanju kontingenta Kosovskih bezbednosnih snaga u misije u inostranstvo sa Nacionalnom gardom Ajove, na poziv SAD-a.

"Ova odluka je poslata Skupštini Republike Kosovo sa predlogom da se kontingent BSK pošalje u misije za podršku regionalnoj stabilnosti i mirovnim operacijama, pod američkom Centralnom komandom", saopšteno je iz Vlade.

Odluka se zasniva na memorandumu koji je kosovska vlada potpisala sa američkom ambasadom u Prištini.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstevena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021