Vesti
Politika

Vanredna sednica Odbora za politiku i finansije

U Opštini Gračanica danas je održana prva vanredna sednica Odbora za politiku i finansije. Odbornici su raspravljali o sudskom sporu u vezi otpuštenih radnika, trošenju sredstava, ali i o radu opštinske info službe.
Vanredna sednica Odbora za politiku i finansije
Sednica Odbora za politiku i finansije (Foto Kim)

Na prvoj vanrednoj sednici Odbora za politiku i finansije najviše rasprave bilo je u toku razmatranja i usvajanja izveštaja o radu Odeljenja za opštu administraciju i kadrovska pitanja.

Odbornik Saveza kosovskih Srba Goran Lazić zapitao je šta je sa preko 60 radnika koji su dobili otkaze, a u vezi sa čim je u toku i sudski spor.

„Inspekcija je dva puta dolazila, naloženo je da se ti radnici vrate, međutim to se nije desilo. Žalili su se drugostepenoj komisiji koja je potvrdila prethodnu odluku. Znamo da je opština i kažnjena zbog toga. Da li imate u planu da vratite radnike koji su otpušteni ili čekate da se završi sudski spor?“, zapitao je Lazić.

„Slučaj je pred nadležnim sudom. Bilo je nekoliko ročišta tokom ove godine, koje je prekinuto zbog odsustva sudije. Sada je došao novi i to će se nastaviti. Postupak nije okončan, čekamo njegov epilog.Kakva god da bude odluka sprovešćemo je“, rekao je direktor administracije Zvonko Stanković.

Odbornike je zanimao i tekst objavljen u listu Koha Ditore, s početka marta ove godine u kome je navedeno da je Opština Gračanica za putovanja i dnevnice za prošlu godinu potrošila 116.000 evra.

„Tačan iznos potrošenog novca trenutno nemam, ali iznos od 116.000 evra apsolutno nije tačan. Na nekoj narednoj sednici mogu da dostavim tačne podatke. Nisam uputio demant jer nisam čitao taj tekst, ali mislim da moj posao i nije da demantujem“, rekao je Stanković.

Lokalna opozicija je izrazila i nezadovoljstvo radom opštinske informativne službe koja, kako su naveli, ne prenosi njihova mišljenja

„Zašto na sajtu opštine Gračanica ne postoji nijedna rečenica o tome šta u ovom domu kaže opozicija, već samo ono što su rekli predsednica skupštine ili gradonačelnik. Građani bi trebalo da imaju pravu sliku o tome šta se ovde dešava“, rekao je Lazić.

„Time što vi nas ne prenosite preko zvaničnog sajta ove institucije terate nas samo da više radimo sa ljudima, da ljude putem direktnih razgovora upoznajemo sa situacijom. Ali nekada i dobronamerna kritika dobro dođe“, kazao je odbornik Građanske inicijative „Vidovdan“ Vidak Ristović.

Odbornici su tokom današnjeg sastanka raspravljali i o projektu „Koncert Vlade Geogrijeva i Vidovdanske svečanosti 2015. Na dnevnom redu našli su se i izveštaji o radu zemljoradničke zadruge, kao i izveštaj Odeljenja javnih službi.Ostale vesti

Ambasadorka u Savetu Evrope: Zemlje članice promenile mišljenje o Kosovu
Zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope danas se nije našao na dnevnom redu Komiteta ministara, jer predsedavajući, odnosno ambasadorka Islanda, nije predložila da ta tačka bude stavljena na dnevni red, potvrdila je ambasadorka Misije Srbije u Savetu Evrope Aleksandra Đurović.
  • 01.02.2023
Apel javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo

"Ruska agresija na Ukrajinu ubrzala je geostrateška pomeranja i u tom smislu neminovno aktuelizovala kosovsko pitanje. Predlog koji su EU i SAD ponudili Srbiji i Kosovu u cilju konsolidacije situacije na Balkanu rezultat je tih novih okolnosti i potrebe da se region stabilizuje i definitivno orijentiše na evroatlantske integracije", piše u Apelu javnih ličnosti za prihvatanje predloga EU za Srbiju i Kosovo.

  • 01.02.2023
Vučić razgovarao sa Blinkenom o situaciji na Kosovu i dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije i bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

  • 01.02.2023
Vučević: Crna Gora priznala kosovsku nezavisnost uprkos protivljenju 85 odsto građana
Crnogorska vlada je priznala nezavisnost takozvanog Kosova, uprkos tome što je više od 85 odsto građana bilo protiv takve odluke, rekao je danas ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i istakao da bi, kada bi se narod Crne Gore pitao, ta sramna odluka odmah bila povučena.
  • 01.02.2023
Dačić: Važno pričati sa zvaničnicima SAD, njihove ocene bazirane na predrasudama
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je tokom posete SAD da bi bilo dobro da srpska delegacija razgovara sa ljudima iz Kongresa i Stejt departmenta, čiji su predstavnici nedavno bili u Beogradu, o onome što se dešava na Kosovu.
  • 01.02.2023
Milanović: Rusija će kad-tad priznati Kosovo zbog Krima, Srbija joj smeta
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je Kosovo odavno prestalo da bude unutrašnja stvar Srbije koja će morati da ga prizna i ocenio da je Srbija dobrodošla na Zapad, ali da se neke stvari moraju promeniti.
  • 01.02.2023