Vesti
Politika

Uz najviše počasti u Prištini dočekan premijer Crne Gore

Uz najviše počasti, intoniranje himne i uz kosovsku gardu u Prištini je dočekan crnogorski premijer Duško Marković.
Uz najviše počasti u Prištini dočekan premijer Crne Gore
Duško Marković u Prištini (Foto Kim)

Ispred Vlade Kosova, Markovića je dočekao njegov kosovski kolega Ramuš Haradinaj zajedno sa ministrima u Vladi.

U delegaciji Crne Gore je ministra unutrašnjih poslova Mevudin Nihodžić.

Odmah po dolasku u zgradi Vlade Kosova počeo je sastanak, a očekuje se da če glavna teme biti demarkacija granice sa Crnom Gorom.

Nakon sastanka predviđena je konferencija za novinare.

Marković je u dvodnevnu posetu stigao u 16 sati, a na prištinskom aerodromu dočekao ga je potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj. 

Sutra će se Marković sastati sa predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem, a potom sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021