Vesti
Politika

Uslovi Srpske liste za ulazak u Vladu Kosova

“Da bi Srpska lista bila deo Vlade Kosova prethodno bi trebalo da budu ispunjeni neki uslovi”, smatra Aleksandar Jablanović.
Uslovi Srpske liste za ulazak u Vladu Kosova
Aleksandar Jablanović (Foto Tanjug)

Jablanović je za prištinski list “Zeri” rekao da su ti uslovi povratak raseljenih, formiranje Zajednice srpskih opština, nastavak dijaloga, poništavanje privatizacije i vraćanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

On je dodao da poslanici liste ”Srpska” neće glasati za ustavne i izborne promene ukoliko im se ne ispune uslovi koje su postavili Prištini ali i da neće učestvovati u novoj vladi ukoliko nema spremnosti za sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština i povratka svih raseljenih Srba.

Za razliku od ”Srpske” poslanici parlamentarne grupe ”Šest Plus”, obećavaju da će za ustavne i izborne promene glasati bez uslova, pišu “Zeri”.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021