Vesti
Politika

USAID i Kosovo potpisali sporazum vredan skoro 35 miliona dolara

Kosovska predsednica Vjosa Osmani i vršiteljka dužnosti direktora američke Agencije za međunarodni razvoj (USAID) na Kosovu Keri Monagan Hogler potpisali su u petak u Prištini sporazum o grantu za razvojne ciljeve u iznosu od 34,7 miliona dolara.
USAID i Kosovo potpisali sporazum vredan skoro 35 miliona dolara
Potpisivanje sporazuma u Prištini (Foto X@VjosaOsmaniPRKS)

Osmani je na konferenciji za novinare nakon ceremonije potpisivanja ocenila je da je sporazum "dokaz podrške vlasti i naroda SAD" Kosovu.

"Jedan od primarnih ciljeva ovog sporazuma je pružanje boljih usluga našim građanima", navela je Osmani i ocenila da će sporazum "pomoći u kontinuiranom smanjenju korupcije".

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer je rekao da sporazum "potvrđuje dugoročno partnerstvo SAD sa narodom Kosova".

"Mislim da je na prikladan način potvrđeno dugoročno partnerstvo SAD sa narodom Kosova", naveo je on.Ostale vesti

Vučić razgovarao sa Lajčakom o situaciji na Kosovu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u Njujorku na 78. zasedanju Generalne skupštine UN, razgovarao je na marginama tog zasedanja sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
  • 21.09.2023
Vučić o svom govoru u UN: Male zemlje srećne što je neko smeo da kaže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su mu se posle govora na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija javili iz malih zemalja, srećni što je neko smeo da kaže isto što i oni misle.

  • 21.09.2023
Osmani od Bajdena dobila snažne garancije za nastavak podrške Kosovu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, koja boravi u Njujorku gde se održava 78. zasedanje Skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovala je na zvaničnom prijemu u organizaciji predsednika SAD Džoa Bajdena gde je dobila "snažne garancije za kontinuiranu američku podršku Kosovu", saopštilo je Predsedništvo.

  • 21.09.2023
Vučić na Generalnoj skupštini UN: Gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Poručuje da je gaženje Povelje UN u slučaju Srbije preteča problema sa kojima je svet danas suočen. Mir je postao zabranjena reč, a jedina vrednost koja je ostala velikim silama su principi, ali lažni, rekao je Vučić ističući da je na delu primena dvostrukih aršina. 
  • 21.09.2023
Trajković osudila hapšenja Srba
KFOR nije odgovorio na ondašnji napad na severu, jer je svestan da eskalacija vodi u destabilizaciju. Hapšenja Srba na Kosovu jasna su i svesna eskalacija, poručila je danas savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, Rada Trajković. 
  • 21.09.2023
Nastavak diplomatske misije Ivice Dačića na marginama GS UN
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se na marginama trećeg dana zasedanja Generalne skupštine (GS) Ujedinjenih nacija sa ministrima spoljnih poslova Ekvatorijalne Gvineje, Mongolije, Paname, Azerbejdžana, Somalije, Istočnog Timora i Grčke, kao i sa izvršnim direktorom UN Kancelarije za projektne usluge (UNOPS).
  • 21.09.2023