Vesti
Politika

Ursula fon der Lajen danas na Kosovu, večeras u Beogradu

U sklopu regionalne posete zemljama Zapadnog Balkana sutra će na Kosovu boraviti Ursula fon der Lajen, predsednica Evropske komisije.
Ursula fon der Lajen danas na Kosovu, večeras u Beogradu
Ursula fon der Lajen (Foto Daily Sabah)

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU na Kosovu, predsednica EK će se susresti sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani sastaće se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen već u 9:00, nakon čega će medijima biti prosleđeno saopštenje.

Najavljeno je i da će predsednica EK u pratnji premijera Kosova posetiti obdanište „Cicerimat“ u Prištini, koje je izgrađeno sredstvima EU.

Ukupno ulaganje EU u prosvetni sektor na Kosovu od 2007. god. iznosi oko 85 miliona evra.

Nakon ove posete predviđena je konferencija za novinare.

Fon der Lajenova je juče boravila u Albaniji i Severnoj Makedoniji, a sa Kosova će otputovati u Podgoricu, pa u Beograd.Ostale vesti

Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021
Gervala: Rat je ponovo pretnja Balkanu
"Moraju se preduzeti hrabri koraci protiv onih koji promovišu destabilizaciju susednih zemalja u regionu, kao što su Srbija i Rusija, delimično Kina, da bi se ublažila ova velika opasnost", rekla je ministarka spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervala na sastanku Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje (A5) koji se održava u Zagrebu.
  • 25.11.2021