Ðurić: Rešenja za KiM nema bez dogovora sa Srbijom

"Rešenja za pitanje Kosova i Metohije nema bez dogovora sa Srbijom", izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, ističući da Srbija želi kompromisno rešenje, i da neće prihvatati nikakve ponižavajuće predloge.

Podeli ovaj članak sa:
  • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Ðurić je za TV Pink rekao da jučerašnje napuštanje konferencije o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU u Beču, Delegacije Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta zbog načina kako je na skupu predstavljeno Kosovo, pokazuje da ništa nije rešeno.

"To pokazuje da rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom. Oni da budu jednostrano proglašena nezavisna država i da misle da sa Srbijom ne treba da se dogovaraju, da im je dovoljno što ih je neko potapasao po ramenu, to nikakvo rešenje sa sobom ne donosi", rekao je Ðurić.

On je naveo da Srbija ima dostojanstvo i podsetio na reči predsednika Aleksandra Vučića da Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja.

"Hoćemo kompromis i ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnost", rekao je Ðurić, ističiću da je Srbija danas politički i ekonomski snažna da može da stititi svoje interese.

Inače, Delegacija parlamenata Srbije protestovala je juče zbog predstavljanja institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom „Kosovo" bez zvezdice.

Srpska delegacija je juče, uoči održavanja Konferencije u Beču, a nakon obaveštenja o listi učesnika, uputila zahtev da predstavnici Prištine budu predstavljeni u skladu sa Sporazumom o regionalnom predstavljanju.

Iste stavove imala je i delegacija Parlamenta Kraljevine Španije.

Ðurić je rekao da se čuo sa srpskim ambasadorom u Beču i da je sa njim razgovarao o tome.

Delegacija iz Srbije je, kako je rekao, dobila podršku ne samo od Španije već i predstavnika sa Kipra i iz Grčke.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane