Vesti
Politika

UNS i UNS na Кosovu: Srpska lista da bez selekcije poziva novinare na događaje od javnog značaja

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu protestuje zbog selektivnog pozivanja novinara prilikom predaje liste kandidata Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini od strane Srpske liste, za lokalne izbore na Кosovu. Srpska lista je predala listu kandidata  14. avgusta, a na događaj nije pozvana većina medijskih kuća, kako lokalnih, tako i dopisnika sa Кosova.
UNS i UNS na Кosovu: Srpska lista da bez selekcije poziva novinare na događaje od javnog značaja
Predstavnici Srpske liste (Foto Kosovo online)

UNS i UNS na Кosovu podsećaju da ovo nije prvi put da Srpska lista selektivno poziva medije na događaje, a takođe i da pravi selekciju medija kojima njihovi predstavnici daju izjave.

UNS i UNS na Кosovu traže od predstavnika Srpske liste, kao i osoba zaduženih za kontakte sa medijima, da novinare tretiraju jednako i da osim saopštenja koja šalju, na događaje pozivaju sve izveštače, kao i da odgovaraju na pozive medija.Ostale vesti

Pahor stigao u Prištinu
U Predsedništvu Kosova počeo je sastanka predsednice Vjose Osmani i predsednika Slovenije Boruta Paroha. 
  • 29.11.2021
Vučić: Srbija ne treba da prizna Kosovo
"Srbija ne treba da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, već treba da se bori koliko je moguće politički i da čuva mir, da zemlja ide napred, da bi mogla jasno da kaže sve što danas može da kaže", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 29.11.2021
Diplomatske misije u Prištini upozorile na oprez zbog mogućih napada

Diplomatske misije u Prištini upozorile su svoje osoblje da izbegavaju gužve i velike tržne centre jer, prema njihovim saznanjima, postoji rizik od mogućeg napada do 30. novembra.

  • 28.11.2021
Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021