Vesti
Politika

Umesto EULEKS-a nova misija

Evropska unija će u septembru poslati na Kosovo novu misiju, koja se više neće zvati EULEKS, piše prištinski list Tribuna.
Umesto EULEKS-a nova misija
Foto arhiva KIM

Nova misija biće koncentrisana na vladavinu prava na Kosovu i imaće izvršna ovlašćenja navodi list Tribuna.

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar pravosuđa Hajredin Kuči će sredinom meseca predvoditi delegaciju iz Prištine na razgovorima u Briselu sa predstavnicima članica EU.

Tribuna piše da bi članice EU trebalo da počnu raspravu o novoj misiji 20. januara, koja će imati izvršna ovlašćenja na severu Kosova i u drugim područjima vezanim za sprovođenje sporazuma o normalizaciji odnosa imeđu Prištine i Beograda.

Očekuje se da će istovremeno početi zvanični razgovori između EU i Vlade Kosova o prestruktuiranju EULEKSA.Ostale vesti

Mustafa ne podnosi ostavku
Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede Besian Mustafa rekao je da nema razloga da podnese ostavku nakon hapšenja 12 službenika njegovog odeljenja zbog zloupotrebe subvencija, službenih dužnosti, te primanja i davanja mita.
  • 25.02.2021
Na sednici Predsedništva SNS-a, razgovaralo se o stanju na Kosovu posle održanih parlamentarnih izbora i u tom kontekstu razmatrana je i poseta specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji bi u Srbiju trebalo da doputuje sledeće nedelje, naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 23.02.2021
Rada Trajković: MUP mi ukinuo obezbeđenje
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je za portal Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajkovićeva je kazala da joj je rečeno da je "prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost".
  • 23.02.2021
Kurti: Otvorićemo novo poglavlje u dijalogu
Predsednik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da će Priština otvoriti novo poglavlje kroz iskren dijalog zasnovan na reciprocitetu i jednakosti.
  • 22.02.2021
Selaković se zahvalio ambasadoru Kazahstana zbog nepriznavanja Kosova
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Kazahstana u Srbiji Gabitom Sizdikbekovim, kome je istakao opredeljenje za unapređenje i produbljivanje zajedničke saradnje.
  • 22.02.2021
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
  • 22.02.2021