Vesti
Politika

Uklonjeni kamioni sa barikade kod Dudinog Krša

Uklonjena je i poslednja barikada na severu Kosova javlja dopisnik RTS-a. Jedinica Kfora sprovela je inženjersku operaciju i uklonila dva zapaljena kamiona na novom mostu kod Dudinog krša u Severnoj Kosovskoj Mitrovici.
Uklonjeni kamioni sa barikade kod Dudinog Krša
Spaljeni kamioni kod Dudinog Krša (Foto Kim)

U saopštenju Kfora navodi se da su vozila uklonjena kako bi putevi na severu Kosova bili prohodni i vraćena sloboda kretanja.

Barikada na mostu kod Dudinog Krša postavljena je 27. decembra, kada i u centru Kosovske Mitrovice kod Bošnjačke Mahale, kao odgovor srpskog naroda zbog hapšenja Miljana Adžića, Slađana Trajkovića i Dejana Pantića i prisustva specijalnih jedinica Kosovske policije na severu.

Kamioni na mostu su zapaljeni u noći između 28. i 29. decembra kada je doneta odluka da se Srbi povuku sa barikada.Ostale vesti

Nacrt Strategije odbrane: Srbija ostaje najveća pretnja bezbednosti Kosova
Srbija i dalje ostaje najozbiljnija i glavna pretnja bezbednosti Kosova, navodi se u nacrtu Strategije odbrane, ovaj dokument daje odgovore na najvažnija pitanja u oblasti delovanja i razvoja sistema odbrane.
  • 21.03.2023
Lideri EU će na samitu u Briselu pozdraviti dogovor iz Ohrida
Šefovi država i vlada Evropske unije (EU) će na predstojećem samitu pozdraviti dogovor koji su u Ohridu, 18. marta postigli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.
  • 21.03.2023
Aktivisti PDS gađali Bisljimija tortom i milkšejkom zbog ’’prihvatanja ZSO’’
Aktivisti Socijaldemokratske partije (PSD) gađali su tortom i milkšejkom zamenika kosovskog premijera i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija.
  • 21.03.2023
Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023