Vesti
Politika

Uklonjena barikada da bi KFOR mogao nesmetano da prolazi

Barikada koju su građani napravili od kontejnera u ulici Knjaza Miloša, na putu ka istočnom mostu u severnom delu Mitrovice, uklonjena je, a kako Radio Kontakt plus nezvanično saznaje, razlog je da bi se KFOR-u omogućio nesmetani prolaz ka severu.
Uklonjena barikada da bi KFOR mogao nesmetano da prolazi
Mitrovica( Foto RKP)

Prema informacijama koje su nam potvrđene na licu mesta, Srbi sa severa Kosova su zatražili i očekuju zaštitu KFOR-a, zbog današnjih akcija Kosovske policije.

U jutrošnjoj akciji Kosovske policije na severu Kosova, uhapšeno je najmanje 10 osoba.

Prema navodima Kosovske policije, akcija se sprovodi "zbog uključenosti nekih policijskih zvaničnika i nekih građana u organizovanje kriminalne grupe", kao i u vezi sa drugim krivičnim delima "krijumčarenje robe", "zloupotreba službenog položaja", "podmićivanje", itd.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021