Udruženje Crnogoraca o taksama: Naša deca ne zaslužuju takvu budućnost

Zbog nedavno uvedenih carinskih dažbina na robu iz Srbije i BiH, te tenzija koje prate ovu odluku, oglasilo se i Udruženja Crnogoraca Kosova. Navode da uvođenje „takvih radikalnih mera“, prema drugoj strani sa kojom se želi „istorijsko pomirenje i sporazum“ utiče i na crnogorske porodice, te da se mogu vratiti kao bumerang upravo građanima Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Radio Slobodna Evropa)

Udruženja Crnogoraca naglašava da posledice „takve politike“ mogu biti „dugoročne, decenijske, mogu proizvesti izolaciju, ekonomski kolaps, socijalnu krizu, nemire, pa i oružane sukobe“.

Oni se, kako navode, pridružuju kritičarima uvedenih taksi i pozivaju sve relevantne činioce na Kosovu da kroz unutrašnji dijalog što pre prevaziđu novonastalu situaciju i nakon toga zajedno sa Srbijom, učine sve kako bi se što pre došlo do konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.

„Naša deca ne zaslužuju takvu budućnost“, dodaje se u saopštenju.

„Ono čega svi moramo biti svesni jeste činjenica da nam vreme ističe, i da velike sile neće imati još dugo strpljenja i razumevanja prema nama“, dodaje se u saopštenju.

Ostale vesti

 • Vučić putuje u Njujork

  Vučić putuje u Njujork

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće na 74. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u čijem centru pažnje biti klimatske promene, a na agendi srpskog predsednika to će biti izgledi za rešavanje kosovskog pitanja.

 • Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Trgovinski deficit Kosova tri milijarde evra

  Kosovo ima trgovinski deficit od tri milijarde evra što je posledica neusaglašavanja odnosa između vrednosti uvoza i izvoza i kao takav, kako navode stručnjaci, utiče na ekonomski razvoj.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane