Vesti
Politika

’’Učlanili smo se u SNS jer Vučić ozbiljno radi’’

Predsednik opštine Štrpce rekao je da se 3.000 građana tog mesta učlanilo u SNS zbog ozbiljne politike predsednika vlade i ozbiljnog rada na terenu Marka Đurića.
’’Učlanili smo se u SNS jer Vučić ozbiljno radi’’
Bratislav Nikolić (Foto arhiva Kim)

"Odlučili smo da posle višemesečne analize pređemo u redove SNS. Mislimo da ćemo sve naše ekonomske projekte koji treba da budu realizovani do kraja 2017. lakše realizovati uz pomoć države Srbije", rekao je Bratislav Nikolić za "Politiku".

On je objasnio da su ti građani pre godinu dana napustili Srspku liberalnu stranku Slobodana Petrovića i da nisu bili ni u jednoj partiji.

"Želeli smo da pređemo u SNS zato što se Vučić bavi konkrentnim problemima građana, imao je teške briselske pregovore i obezbedio je formiranje Zajednice srpskih opština. Marko Đurć kao direktor Kancelarije za KiM objedinio je sve Srbe u jednu listu i omogućio da Srbi budu jedna snažna i kompaktna politička celina", rekao je Nikolić.

Komentarisući da je na Kosovu došlo do nesuglasica između političkih predstavnika Srba na listi Srpska Nikolić kaže da su to ostaci srpskih podela i da im ne bi pridavao mnogo pažnje. On kaže i da će se problemi rešavati dijalogom uz pomoć Beograda.

U Domu kulture "Sveti Sava" u Štrpcu održana je 14. septembra javna tribina Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj se 3.000 građana te opštine kolektivno učlanilo u SNS.

Član Predsedništva te stranke Marko Đurić tom prilikom je rekao da 3.000 "snažnih, sposobnih, hrabrih, odlučnih, borbenih, pravih ljudi, pristupa našoj porodici" i dodao da je kucnuo čas da se na KiM sve što "srpski diše i govori" stavi pod jedan barjak, a to je, kako je rekao, politički barjak SNS.Ostale vesti

Bilčik: Potrebna istinska istraga dešavanja u Banjskoj
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocenio je kao neprihvatljiv nedavni sukob na severu Kosova i pozvao na istinsku istragu.
  • 03.10.2023
Rumunija šalje vojni kontingent na Kosovo
Nakon najnovijeg skoka tenzija na Kosovu, usled čega je NATO ovlastio slanje dodatnih trupa i odluke Velike Britanije da pošalje 200 vojnika, sada stiže potvrda da će i Rumunija poslati dodatni kontingent.
  • 03.10.2023
Evroposlanici zatražili sankcije za Srbiju, ali i za Kurtija
Poslanici Evropskog parlamenta poručili su danas da je potrebna nepristrasna istraga o oružanom sukobu na severu Kosovu i privođenje odgovornih pravdi. Kritikovali su retoriku Beograda, zatražili sankcije za Srbiju ali i za kosovskog premijera Aljbina Kurtija zbog zastoja u dijalogu. Poslanici su pozvali i na jačanje jedinica Kfora na severu.
  • 03.10.2023
Bela kuća: Srbija počela povlačenje snaga, to je dobra stvar
Srbija je "počela da povlači" snage pozicionirane na granici sa Kosovom, saopštila je Bela kuća, nekoliko dana posle upozorenja o velikom raspoređivanju srpske vojske na tom području.
  • 03.10.2023
Osmani za CNN: Objavićemo dokaz da je Vučić dao naredbu za Banjsku

Predsednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je za CNN da međunarodna zajednica treba da uvede sankcije Srbiji zbog oružanog napada u Banjskoj.

  • 03.10.2023
BiH će ispitati navode da je Milan Radoičić nabavljao oružje u Tuzli
Direktor Federalne uprave policije u Bosni i Hercegovini Vahidin Munjić izjavio je da će proveriti da li je Milan Radoičić kupovao oružje na prostoru FBiH, javlja N1 u BiH.
  • 03.10.2023