"Ubistvo Ivanovića mogla izvesti samo dobro organizovana grupa"

Ubistvo Olivera Ivanovića, još nerešeno, predmet je kojim se bavi i prištinsko tužilaštvo. Specijalni tužilac u Prištini kaže da je ono moglo da bude izvedeno samo delovanjem organizovane grupe.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

Sa Sulj Hodžom je razgovarao novinar nedeljnika NIN Milan Radonjić.

U jednom od retkih intervjua za medije specijalni tuzilac Sulj Hodža, je govorio o istrazi koju vodi u slučaju ubistva političara Olivera Ivanovića. Hodža je rekao da je samo dobro strukturisana i organizovana grupa mogla da izvrši ovo ubistvo.

On je rekao da su trenutno četiri lica osumnjičena za ovo ubistvo, od kojih su dvojica u pritvoru. Hodža je govorio i o zameniku predsednika Srpske liste i osumnjičenom Milanu Radoičiću, koji se na dan pretresa nije nalazio kod kuće i od tada je u bekstvu.

"Mi imamo sumnje o nekoliko krivičnih dela vezanih za Radoičića. To je pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistva na štetu pokojnog Olivera Ivanovića, zatim sumnja za organizovani kriminal i narkotike, jer smo na dan pretresa u kuci osumnjičenog Milana, pronašli jednu količinu narkotika. Takođe, policajac Nedeljko Spasojević je osumnjičen da je pružio pomoć pri izvršenju krivičnog dela", kaže Hodža.

Hodža je rekao da poseduju dva telefona pokojnog Ivanovića, ali imajući u vidu da je on koristio brojeve srpske telefonske mreže, kosovskim pravosudnim vlastima je tesko da dođu do sadržaja poslednjih Ivanovićevih razgovora.

"Imamo poteškoća, jer tužilaštvo za teške zločine u Beogradu koje se bavi ovim slučajem do sada nam nije pružilo dovoljno dokaza. Naša glavna prepreka je to što ne možemo doći do telefonskih razgovora, jer se severni deo pokriva sa srpskim telekomom", kaže Hodža.

lpak, on nije negirao da su iz Beograda poslali nekoliko materijala o ovom slučaju, koji su deo dokumentacije predmeta i koji će biti razmotreni. Hodža je naglasio da je tužilaštvo očekivalo iz Beograda više dokaza koji bi bili relevantni za ovaj slučaj.

U dosadašnjim političkim prepucavanjima između Prištine i Beograda, svaka od strana je stavljala do znanja da onu drugu sumnjiči za ubistvo Ivanovića.

Hodža je u vezi sa ovim apelovao na sve koje imaju informacije o ovom slucaju da sarađuju sa tužilastvom, rekavši da je obelodanjivanje ovog slučaja u interesu obeju država, i da nije dobro da se ostavi prostor za manipulaciju ili zloupotrebu ubistva Olivera Ivanovića.

 

Ostale vesti

  • "Kfor ostaje dok god je potreban"

    Direktor za bezbednosnu politiku i partnerstvo u sektoru za politička pitanja NATO-a Džejms Meki u intervjuu za Danas rekao je da je misija Kfora na Kosovu spremna i sposobna da sprovodi svoj mandat dok god je to potrebno, ali da se dugoročno rešenje može postići samo dijalogom Beograda i Prištine.

  • Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

    Đurić: Važno je da ne odbacujemo dijalog

    Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da Srbija pozdravlja američki predlog za boljom ekonomskom saradnjom Beograda i Prištine, ali da to ne znači da kao preduslov prihvata priznanje nezavisnosti. Važno je, ističe, da ne odbacujemo dijalog i da smo spremni za pregovore, pod uslovom da to želi i albanska strana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane