Vesti
Politika

U toku prijavljivanje za glasanje poštom na kosovskim lokalnim izborima

Period registracije za glasanje putem pošte na lokalnim kosovskim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine je počeo 10. jula i traje do 18. avgusta.

U toku prijavljivanje za glasanje poštom na kosovskim lokalnim izborima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Svi građani Kosova sa pravom glasa koji žive van Kosova mogu se registrovati za glasanje putem pošte.

Obrazac za registraciju za glasanje putem pošte, možete preuzeti OVDE.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefonske linije za pomoć glasačima poštom pozivom na brojeve: + 38338/213100 i + 38338/213200, kao i u ambasadama i konzulatima Kosova.

Da bi lice steklo pravo da glasa putem pošte, treba: da je napunilo 18. godina najkasnije do dana izbora, 17. oktobra 2021; da je građanin Kosova i poseduje kosovski identifikacioni dokument; ili da dokaže da ima pravo da se registruje kao državljanin Kosova.

Popunjena prijava se može poslati:

- Poštom na adresu CIK-a (Centralna Izborna Komisija, Glasanje putem pošte, Pošta 6, Poštansko sanduče 351, 10 000 Priština, Kosovo); na jednu od službenih adresa elektronske pošte: ovpp@kqz-ks.org; ogpp@kqz-ks.org i vjk.kqz@kqz-ks.org; faksom na + 383 38 213 200.

Prijave za glasanje putem pošte treba da stignu u CIK do 18. avgusta 2021. godine.

Ukoliko se prijavljujete za registraciju elektronskom poštom, prijavu možete poslati samo za sebe ili uži krug vaše porodice.

Ukoliko se prijava šalje u ime drugih lica, biće odbijena.

 Ostale vesti

Rode: Kosovu mesto u SE, ali prvo da reše pitanje Visokih Dečana
Ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode izjavio je  da Kosovo ima mesto u Savetu Evrope i da za to ima podršku Nemačke, ali je istakao da bi pre toga trebalo da se pozabavi pitanjima kao što je vraćanje zemljišta manastiru Visoki Dečani.
  • 28.05.2022
Kurti: Beograd da promeni stav po pitanju dijaloga

Premijer Kosova Aljbin Kurti po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država izjavio je da je u SAD razgovarao o dijalogu Kosova i Srbije i da je on istakao da stav Beograda treba da se promeni i da dijalog treba da se završi zajedničkim dogovorom koji će u centru imati međusobno priznanje.

  • 27.05.2022
’’Abazović je hrabar i želi izazove’’

Premijer Crne Gore Dritan Abazović najavio je da će prisustvovati samitu "Otvoreni Balkan" u Ohridu koji je najavljen za 7. i 8. juni. Sagovornici RTV Kim smatraju da odlazak Abazovića na samit ne znači da će se u skorije vreme Crna Gora pridružiti ovoj inicijativi, kao i da je to nemoguće bez Bosne i Hercegovine i Kosova.

  • 27.05.2022
Abazović i ’’Otvoreni Balkan’’: Idem u Ohrid na samit
Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da će prisustvovati samitu "Otvoreni Balkan" u Ohridu i dodao da još nije čuo validan argument zašto ta regionalna inicijativa nije dobra za Crnu Goru.
  • 26.05.2022
Albanija ponudila NATO-u bivšu sovjetsku bazu
Albanija je ponudila NATO-u na korišćenje nekadašnju sovjetsku pomorsku bazu Pašaliman, saopšteno je iz kabineta albanskog premijera.
  • 26.05.2022
Viola fon Kramon u ponedeljak u Beogradu
Kako saznaje portal European Western Balkans, poslanica u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon posetiće Beograd u ponedeljak, 30. maja, i tom prilikom će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
  • 26.05.2022