Vesti
Politika

U toku prijavljivanje za glasanje poštom na kosovskim lokalnim izborima

Period registracije za glasanje putem pošte na lokalnim kosovskim izborima zakazanim za 17. oktobar ove godine je počeo 10. jula i traje do 18. avgusta.

U toku prijavljivanje za glasanje poštom na kosovskim lokalnim izborima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Svi građani Kosova sa pravom glasa koji žive van Kosova mogu se registrovati za glasanje putem pošte.

Obrazac za registraciju za glasanje putem pošte, možete preuzeti OVDE.

Dodatne informacije se mogu dobiti putem telefonske linije za pomoć glasačima poštom pozivom na brojeve: + 38338/213100 i + 38338/213200, kao i u ambasadama i konzulatima Kosova.

Da bi lice steklo pravo da glasa putem pošte, treba: da je napunilo 18. godina najkasnije do dana izbora, 17. oktobra 2021; da je građanin Kosova i poseduje kosovski identifikacioni dokument; ili da dokaže da ima pravo da se registruje kao državljanin Kosova.

Popunjena prijava se može poslati:

- Poštom na adresu CIK-a (Centralna Izborna Komisija, Glasanje putem pošte, Pošta 6, Poštansko sanduče 351, 10 000 Priština, Kosovo); na jednu od službenih adresa elektronske pošte: ovpp@kqz-ks.org; ogpp@kqz-ks.org i vjk.kqz@kqz-ks.org; faksom na + 383 38 213 200.

Prijave za glasanje putem pošte treba da stignu u CIK do 18. avgusta 2021. godine.

Ukoliko se prijavljujete za registraciju elektronskom poštom, prijavu možete poslati samo za sebe ili uži krug vaše porodice.

Ukoliko se prijava šalje u ime drugih lica, biće odbijena.

 Ostale vesti

Eljezi: Završavamo prebrojavanje svih glasova u toku nedelje
Prebrojavanje svih glasova sa lokalnih izbora održanih 17. oktobra očekuje se da bude završeno ove nedelje. 
  • 19.10.2021
Varhelji: Dijalog BG i PR ključan za stabilnost regiona
Komesar za proširenje EU, Oliver Varhelji rekao je danas da do deesakalcije prilika između Beograda i Prištne mora doći ”malim koracima” koji se dešavaju ”na terenu”, a koji obezbeđuju sigurnost i bolji život za građane.
  • 19.10.2021
Vučić: Niko nije terao ljude na Kosovu da glasaju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko nije terao ljude u srpskim sredinama na Kosovu da izađu na lokalne izbore koji su održani u nedelju i dodao da je zadovoljan izlaznošću.
  • 19.10.2021
Kosovski MUP: Izdato preko 58.000 nalepnica
Kosovsko Ministarstvo unutrašnjih poslova do sada je izdalo 58.027 kompleta nalepnica za vozila sa srpskim registarskim oznakama, koja se kreću po Kosovu, a prema sporazumu iz Brisela postignutom 30. septembra.
  • 19.10.2021
Posmatračka misija EU: Srpska lista vršila pritisak na birače
Lokalni izbori na Kosovu bili su dobro organizovani, veliki broj kandidata ponudio je biračima stvarni izbor, osim u opštinama u kojima žive kosovski Srbi gde su zabeleženi direktni pritisci aktivista Srpske liste na birače, navodi se preliminarnom izveštaju posmatračke misije Evropske unije.
  • 19.10.2021
Lončar obišao ranjenog Sofronijevića

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar obišao je danas Srećka Sofronijevića, ranjenog prošle nedelje tokom akcije kosovskih specijalaca na severu.

  • 19.10.2021