"U teškoj smo situaciju, kopaju i rukama i nogama"

"Najave sa Kosova o formiranju vojske izazivaju strah kod Srba", izjavio predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je trenutno Srbija u teškoj poziciji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić u Kosovskoj Mitrovici (Foto arhiva Kim)

Prema njegovim rečima, "neki od naših zapadnih partnera rade bukvalno i rukama i nogama kako bi Kosovo postalo član Interpola".

Zbog toga će, kako je rekao, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imati više putovanja ove sedmice, a angažovaće se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Vučić je rekao da je o tome već govorio i upozoravao i generalnog sekretara i da nema više šta da kaže, a što već nije rekao Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

"Da ostavimo naše ljude bez podrške države nećemo, hoćemo li sve da uradimo da ne dođe do takvog neodgovornog ponašanja? Hoćemo", kazao je on i dodao da se Srbija nada nastavku bilo kakvog dijaloga bar da ne bi dolazilo do ovakvih strahova.

Ostale vesti

 • Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Vučić ponovo optužuje Radu Trajković

  Jučerašnje navode tabloida Alo potvrdio je ranije danas predsednik Srbije koji je tokom konferencije za novinare, dok su iza njega stajali Srbi sa KiM, pokazao medijima dokument, kako je rekao, tužilaštva Kosova, o zahtevu za produženje pritvora Spasojeviću i Rošiću.

 • Hodža: Pritvor još nije produžen

  Hodža: Pritvor još nije produžen

  Kosovski tužilac Sulj Hodža, u izjavi za KoSSev danas potvrđuje da je zahtev za produžetak pritvora osumnjičenima u slučaju ubistva Ivanovića podnet, ali dodaje da sud još uvek nije doneo odluku. Potvrđuje i da je Trajković ispitana prošle godine u Prištini.

 • Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Vučić: Očekujem brojne pritiske

  Predsednik Aleksandar Vučić je rekao da očekuje brojne pritiske kako bi Srbija učinila dodatne ustupke i umirila Albance, da bi oni onda ukinuli takse. Poručio je da Srbija ultimatume iz Prištine ne može da trpi doveka bez odgovora. Srbija će se za sebe boriti civilizovanim metodama, istakao je Vučić.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane