"U teškoj smo situaciju, kopaju i rukama i nogama"

"Najave sa Kosova o formiranju vojske izazivaju strah kod Srba", izjavio predsednik Aleksandar Vučić i dodao da je trenutno Srbija u teškoj poziciji.

Podeli ovaj članak sa:
 • Aleksandar Vučić u Kosovskoj Mitrovici (Foto arhiva Kim)

Prema njegovim rečima, "neki od naših zapadnih partnera rade bukvalno i rukama i nogama kako bi Kosovo postalo član Interpola".

Zbog toga će, kako je rekao, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imati više putovanja ove sedmice, a angažovaće se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Vučić je rekao da je o tome već govorio i upozoravao i generalnog sekretara i da nema više šta da kaže, a što već nije rekao Srbima u Kosovskoj Mitrovici.

"Da ostavimo naše ljude bez podrške države nećemo, hoćemo li sve da uradimo da ne dođe do takvog neodgovornog ponašanja? Hoćemo", kazao je on i dodao da se Srbija nada nastavku bilo kakvog dijaloga bar da ne bi dolazilo do ovakvih strahova.

Ostale vesti

 • "Glasanje o Kosovu potvrđuje potrebu pronalaženja dogovora"

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ocenio je da rezultat današnjeg glasanja po pitanju prijema Kosova u Interpol potvrđuje potrebu da Priština i Beograd moraju naći dogovor kada se radi o otvorenim pitanjima, a ne da se "silom ili jednostranim potezima pokušava dobiti nekakav poen".

 • Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Skot: Šteta što Kosovo nije primljeno u Interpol

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot izjavio je da je "šteta" što Kosovo nije primljeno u Interpol. Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin je čestitao srpskom ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću na "sjajnom radu u Dubaiju".

 • Spahiu: Neuspeh Vlade

  Spahiu: Neuspeh Vlade

  Neuspeh Kosova da postane deo Interpola je neuspeh kosovske vlade, smatra analitičar Nedžemedin Spahiu. Dušan Janjić ističe da je Srbija svojom aktivnošću onemogućila da Kosovo dobije dve trećine potrebnih glasova zemalja članica.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane